БУХТЛЕ СА МАКОМ: Мекше и лепше него из пекаре
Савршен слаткиш за љубитеље мака.
![БУХТЛЕ СА МАКОМ: Мекше и лепше него из пекаре БУХТЛЕ СА МАКОМ: Мекше и лепше него из пекаре](/data/images/2024-07-08/504688_shutterstock-buhtle-sa-makom_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
За тесто:
- 450 г брашна тип 400
- ½ коцке (20 г) свежег квасца
- 200 мл млека
- 1 јаје
- 5 кашика уља
- 1 ванилин шећер
- 2 кашике шећера
- 1/2 кашичице соли
За фил:
- 100 г мака
- 150 мл млека
- 3 кашике шећера
- 1 кашика путера
Припрема:
Тесто: У чинију ставите квасац, јаје, оба шећера и уље. Мешајте да се квасац истопи, додајте млако млеко, а затим брашно и со. Умесите меко тесто. Покријте крпом и оставите пола сата на топлом месту да нарасте.
Фил: Прокувајте млеко и шећер, додајте мак и путер и кувајте десетак минута уз мешање. Надошло тесто поделите на 16 делова. Сваки растањите на побрашњеној подлози, ставите мало фила од мака и затворите. Рукама стисните мало и направите дугуљасти облик. Бухтле ређајте у плех обложен папиром за печење и оставите 15 минута да нарасту. Пеците их у загрејаној рерни на 200 степени. После 15 минута на сваку ставите комадић путера и пеците док не добију смеђу боју. Готове по жељи поспите шећером у праху. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![МУШКАРЦИ ЖЕЛЕ ПРИВЛАЧНУ ЖЕНУ, АЛИ БИ ДА ЈЕ ЗАТВОРЕ У КАВЕЗ: Џентлмен са Твитера открио у чему греши јачи пол (ВИДЕО) МУШКАРЦИ ЖЕЛЕ ПРИВЛАЧНУ ЖЕНУ, АЛИ БИ ДА ЈЕ ЗАТВОРЕ У КАВЕЗ: Џентлмен са Твитера открио у чему греши јачи пол (ВИДЕО)](/data/images/2025-01-23/566258_11111_kf.jpg?time=1739027838)
"МУШКАРЦИ ЖЕЛЕ ПРИВЛАЧНУ ЖЕНУ, АЛИ БИ ДА ЈЕ ЗАТВОРЕ У КАВЕЗ": Џентлмен са Твитера открио у чему греши јачи пол (ВИДЕО)
ВОИСЛАВ Илић, познатији као Џентлмен са Твитера, гост је прве епизоде подкаста "Оно право са Маријаном Кутлачом".
08. 02. 2025. у 16:16 >> 16:16
![РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали](/data/images/2025-02-06/570373_1_kf.jpg?time=1738855983)
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32
![ЈОЈ, БРАНО МОЈ Емотиван говор на сахрани Мириног сина: Мајка херој, небеска камера и шеретски осмех ЈОЈ, БРАНО МОЈ Емотиван говор на сахрани Мириног сина: Мајка херој, небеска камера и шеретски осмех](/data/images/2025-02-08/571080_mira-banjac-foto-ata-images-a-ahel_kf.jpg?time=1739028061)
"ЈОЈ, БРАНО МОЈ" Емотиван говор на сахрани Мириног сина: "Мајка херој, небеска камера и шеретски осмех"
"ЖЕЛИМ ти, Брано, да пронађеш неке нове војвођанске салаше и да слушаш неку лепу музику."
08. 02. 2025. у 16:20
Коментари (0)