ПИЦА ОД ТИКВИЦА: Доносимо вам савршен рецепт за брзу и здраву пицу од тиквица
Брз оброк неодољивог укуса, толико се једноставно спрема да може и дете да га направи.
Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
Састојци:
Подлога
- 3 тиквице - 1кг
- 4 јајета
- Со, бибер
- 5-6 кашика брашна
- 1 прашак за пециво
Надев
- 1 парадајз
- 100 г кобасице
- 50 г домаће димљене сланине
- 50 г маслина
- 150-200 г сира
- Пелат од парадајза са ориганом и босиљком
Припрема:
Изрендати тиквице и посолити. Сачекати мало да тиквице пусте воду и исцедити их. Додати им јаја и умутити све, па додати брашно, прашак за пециво и бибер. Све сјединити и сипати у калуп, прекривен папиром за печење. Поређати прво парадајз, а затим и остале састојке. Пећи на 200 степени око 20 минута.
(still)
Препоручујемо
ПОГАЧА СА ОРАСИМА: Изненадићете се колико је укусна, ако је нисте пробали време је
15. 07. 2024. у 20:00
БРЗИ УШТИПЦИ СА ПРАШКОМ ЗА ПЕЦИВО: Једите их уз сир, кајмак или домаћи џем
10. 06. 2024. у 12:23
КИФЛИЦЕ СА СИРОМ, СЛАНИНОМ И МЛАДИМ ЛУКОМ: Пециво савршеног укуса и мириса
19. 05. 2024. у 08:00
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
НА ТРГУ ЗА ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Објављено колико ће град платити Мерлину за концерт у "најлуђој ноћи"
Већина певача дочек Нове године проводи радно јер је ово својеврсна прилика да зараде огромне хонораре, који су неретко и по неколико пута већи у односу на стандардне.
29. 11. 2025. у 17:35
Коментари (0)