ПИЦА ОД ТИКВИЦА: Доносимо вам савршен рецепт за брзу и здраву пицу од тиквица
Брз оброк неодољивог укуса, толико се једноставно спрема да може и дете да га направи.
Састојци:
Подлога
- 3 тиквице - 1кг
- 4 јајета
- Со, бибер
- 5-6 кашика брашна
- 1 прашак за пециво
Надев
- 1 парадајз
- 100 г кобасице
- 50 г домаће димљене сланине
- 50 г маслина
- 150-200 г сира
- Пелат од парадајза са ориганом и босиљком
Припрема:
Изрендати тиквице и посолити. Сачекати мало да тиквице пусте воду и исцедити их. Додати им јаја и умутити све, па додати брашно, прашак за пециво и бибер. Све сјединити и сипати у калуп, прекривен папиром за печење. Поређати прво парадајз, а затим и остале састојке. Пећи на 200 степени око 20 минута.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОГАЧА СА ОРАСИМА: Изненадићете се колико је укусна, ако је нисте пробали време је
15. 07. 2024. у 20:00
БРЗИ УШТИПЦИ СА ПРАШКОМ ЗА ПЕЦИВО: Једите их уз сир, кајмак или домаћи џем
10. 06. 2024. у 12:23
КИФЛИЦЕ СА СИРОМ, СЛАНИНОМ И МЛАДИМ ЛУКОМ: Пециво савршеног укуса и мириса
19. 05. 2024. у 08:00
"МУШКАРЦИ ЖЕЛЕ ПРИВЛАЧНУ ЖЕНУ, АЛИ БИ ДА ЈЕ ЗАТВОРЕ У КАВЕЗ": Џентлмен са Твитера открио у чему греши јачи пол (ВИДЕО)
ВОИСЛАВ Илић, познатији као Џентлмен са Твитера, гост је прве епизоде подкаста "Оно право са Маријаном Кутлачом".
08. 02. 2025. у 16:16 >> 16:16
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32
"ЈОЈ, БРАНО МОЈ" Емотиван говор на сахрани Мириног сина: "Мајка херој, небеска камера и шеретски осмех"
"ЖЕЛИМ ти, Брано, да пронађеш неке нове војвођанске салаше и да слушаш неку лепу музику."
08. 02. 2025. у 16:20
Коментари (0)