ЛЕТЊА ПИТА СА ВИШЊАМА: Класик без мане, по старом рецепту из бакине кухиње

Новости онлине

16. 07. 2024. у 17:00

Ако волите лењу питу са јабукама, ову са вишњама ћете обожавати.

ЛЕТЊА ПИТА СА ВИШЊАМА: Класик без мане, по старом рецепту из бакине кухиње

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 чаше брашна
  • 1 чаша шећер 
  • кесица прашка за пециво
  • 3 јаја
  • 1 чаша уља 
  • 1 чаша јогурта
  • 800 г вишања
  • 2-3 кашике гриза
  • 200 г шећера у праху 

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди миксером умутите беланца, па постепено додајте једно по једно жуманце. Додајте шећер, уље, јогурт а потом и брашно помешано са прашком за пециво, док не добијете мекано тесто. Оцедите вишње од сока. Додајте гриз. Половину смесе излијте у плех обложен пек папиром. Пеците око 10 минута, у рерни загрејаној на 200 степени док се не ухвати корица. Затим нанесите фил од вишања. Сипајте другу половину смесе за тесто преко фила. Пеците колач до краја. Када се прохлади, сеците га на коцке. На крају, обилно поспите прах шећером. Пријатно! 

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕВО КАДА ТАЧНО СТИЖЕ РАСХЛАЂЕЊЕ: Ови делови Србије биће први на удару пљускова и грмљавине

ЕВО КАДА ТАЧНО СТИЖЕ РАСХЛАЂЕЊЕ: Ови делови Србије биће први на удару пљускова и грмљавине

НАСТАВЉА се топлотни талас у Србији. Већ у подне температура у Смедеревској Паланци достигла је 38 степени. Пред нама је врео дан, а максимална температура и данас ће достићи 41 степен. Очекује се сунчано.

16. 07. 2024. у 14:13

Коментари (0)

АУСТРАЛИЈА - СРБИЈА: Сјајна битка пред Олимпијске игре! Јокић опет доминира, али...