ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД ИНТЕГРАЛНОГ БРАШНА: Нема ничег лепшег од домаћег хлеба
Издашан и укусан, биће савршен за сваки оброк, а ако га не поједете истог дана, не брините, остаће укусан и сутрадан.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- интегрално пшенично брашно 500 г
- суви квасац 1 кесица
- мед 2 кашичице
- со кашичица и по
- млевени лан 20 г
- топла вода 480 мл
- сусам за посипање
- сирови сунцокрет за посипање
- лан за посипање
- уље за подмазивање посуде за печење
Припрема:
Помешајте све састојке у вангли и промешајте варјачом. Треба да се добије лепљиво тесто. Тесто пребаците у уљем подмазану посуду и поспите семенке одозго. Пеците на 200 степени око 40 минута. Када буде печен, хлеб одмах извадите на решетку зарад бржег хлађења. Тек охлађен хлеб исеците. Држите хлеб завијен у крпу или у поклопљеној шерпи зарад очувања свежине.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)