ХЛЕБ ОД ОВСЕНИХ ПАХУЉИЦА И ЈОГУРТА: Лаган и здрав хлеб који се брзо спрема
Хлеб од овсених пахуљица можете да направите рано ујутру за мање од сат времена и да уживате у кришкама цео дан.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 250 г овсених пахуљица
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1/4 кашичице соде бикарбоне
- 1/2 кашичице соли
- 2 јајета
- 250 г јогурта
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 кашика чиа семена
- 1 кашичица семена сусама
- 1 кашичица ланеног семена
- 1 кашичица семена сунцокрета
- 1 кашичица семена бундеве
Припрема:
За овај хлеб прво измељите овсене пахуљице. Затим их пребаците у чинију и додајте прашак за пециво, соду бикарбону, со, и промешајте. У одвојеној чинији разбијте два јајета и добро их умутите па сипајте јогурт и опет умутите. Прелијте преко мешавине овсених пахуљица и добро промешајте.Додајте уље и промешајте. Умешајте и чија семенке. Када све добро промешате, пребаците у калуп за хлеб. Поспите преосталим семенкама и пеците 30-35 минута на 180°С. Извадите из рерне и уживајте.
(stvar ukusa)
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ БАГЕТ: Мекан и мирисан, лепши је од оног из пекаре
26. 07. 2024. у 18:00

ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД ИНТЕГРАЛНОГ БРАШНА: Нема ничег лепшег од домаћег хлеба
25. 07. 2024. у 20:00

КУКУРУЗНИ ХЛЕБ БЕЗ КВАСЦА И ГЛУТЕНА: Здрав и укусан, а спрема се брзо
18. 07. 2024. у 07:00

МЕРЦ ПОЗВАО ПУТИНА И ЗАПРЕТИО: Ако се не састанеш са Зеленским, онда...
НЕМАЧКИ канцелар Фридрих Мерц позвао је шефа Кремља Владимира Путина да се састане насамо са украјинским председником Володимиром Зеленским.
26. 08. 2025. у 14:34

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

Објављене наге фотографије водитељке РТС-а - као од мајке рођена (ФОТО)
ВЕОМА изазовне фотографије.
25. 08. 2025. у 20:24
Коментари (0)