ХЛЕБ ОД ОВСЕНИХ ПАХУЉИЦА И ЈОГУРТА: Лаган и здрав хлеб који се брзо спрема
Хлеб од овсених пахуљица можете да направите рано ујутру за мање од сат времена и да уживате у кришкама цео дан.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 250 г овсених пахуљица
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1/4 кашичице соде бикарбоне
- 1/2 кашичице соли
- 2 јајета
- 250 г јогурта
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 кашика чиа семена
- 1 кашичица семена сусама
- 1 кашичица ланеног семена
- 1 кашичица семена сунцокрета
- 1 кашичица семена бундеве
Припрема:
За овај хлеб прво измељите овсене пахуљице. Затим их пребаците у чинију и додајте прашак за пециво, соду бикарбону, со, и промешајте. У одвојеној чинији разбијте два јајета и добро их умутите па сипајте јогурт и опет умутите. Прелијте преко мешавине овсених пахуљица и добро промешајте.Додајте уље и промешајте. Умешајте и чија семенке. Када све добро промешате, пребаците у калуп за хлеб. Поспите преосталим семенкама и пеците 30-35 минута на 180°С. Извадите из рерне и уживајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ БАГЕТ: Мекан и мирисан, лепши је од оног из пекаре
26. 07. 2024. у 18:00

ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД ИНТЕГРАЛНОГ БРАШНА: Нема ничег лепшег од домаћег хлеба
25. 07. 2024. у 20:00

КУКУРУЗНИ ХЛЕБ БЕЗ КВАСЦА И ГЛУТЕНА: Здрав и укусан, а спрема се брзо
18. 07. 2024. у 07:00

ПОГИНУО АЛЕКСАНДАР КОЛАРОВ: У незапамћеној трагедији у Кочанима страдао и гитариста бенда ДНК
ТРАГЕДИЈА која је потресла Северну Македонију однела је још један живот.
16. 03. 2025. у 17:00

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (0)