МАФИНИ СА ТИКВИЦАМА И СЈЕНИЧКИМ СИРОМ: Јефтини састојци, а укус прави домаћински
Мафини са тиквицама и сиром се веома једноставно спремају, састојци су јефтини, једино што вам је потребно је да одвојите мало времена. Само напред, бићете презадовољни овим сланим мафинима.
Састојци:
- 2 шоље ренданих тиквица
- 1 шоља сјеничког сира (или сира по вашем избору)
- 2 јајета
- 1/2 шоље уља
- 1/2 шоље млека
- 2 шоље брашна
- 1 кашика прашка за пециво
- со и бибер по укусу
- 1/2 шоље сецканог першуна (опционо)
- 1/2 шоље ренданог пармезана (опционо)
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени Целзијуса. Припремите плех за мафине и поставите папирне корпице. У већој посуди умутите јаја, уље и млеко док не добијете глатку смесу. Додајте рендане тиквице у смесу од јаја и добро промешајте. У другој посуди, помешајте брашно, прашак за пециво, со и бибер. Постепено додајте суве састојке у смесу са тиквицама и мешајте док се све лепо сједини. На крају, додајте сјенички сир, сецкани першун и рендани пармезан. Лагано промешајте да се сви састојци равномерно распореде.
Кашиком напуните припремљене папирне корпице са смесом, сваку напуните до око 3/4 висине, остављајући простор да надођу. Пеците у претходно загрејаној рерни око 20-25 минута, или док мафини не добију златносмеђу боју. Извадите мафине из рерне и оставите да се мало охладе пре него што их послужите.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ СЛАНИНОМ И ЗДЕНКА СИРОМ: Рецепт ком нећете моћи да одолите
31. 07. 2024. у 15:00
РЕЦЕПТ ЗА ЈЕДНОСТАВНЕ ПОГАЧИЦЕ СА ОВСОМ: Укус који ће све одушевити
17. 07. 2024. у 16:00
ПИЦА ОД ТИКВИЦА: Доносимо вам савршен рецепт за брзу и здраву пицу од тиквица
16. 07. 2024. у 14:16
ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)
МРЕЖЕ су преплављене последњих дана фотографијом младе мајке која проси у Улици кнеза Михаила у Београду, а која је, како се испоставило провером полиције, професионални преварант и професионално се бави породичним просјачењем.
07. 02. 2025. у 14:50
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32
ЈЕДНОГ НИКО НЕ БИ ДА СЕ ОДРЕКНЕ: Како ће Драгана и Тони поделити имовину након развода?
О РАЗВОДУ певачице Драгане Мирковић и њеног дугогодишњег супруга, бизнисмена Тонија Бијелића, не престаје да се прича.
07. 02. 2025. у 13:29
Коментари (0)