СВИ ЋЕ ИХ РАДО ЈЕСТИ: Ролнице од лиснатог теста и млевеног меса, идеалне за доручак, вечеру, па чак и ужину
РОЛНИЦЕ од лиснатог теста и млевеног меса су изврсне за вечеру или ужину, а гурмани ће их радо јести.

Фото Shutterstock
Састојци:
230 г тиквица, очишћених
230 г млевеног меса
220 г презли
30 г ситно сецканог першуна
2 кашике уља
1 кашика ситно нарендане лимунове коре
2 кашичице млевеног семена коморача
2 кашичице соли
2 кашичице бибера
2 кашичице белог лука у праху
2 кашичице млевене паприке
1 велико јаје
1 паковање замрзнутог лиснатог теста, одмрзните га.
Рецепт за брзинске ролнице од лиснатог теста и млевеног меса:
За ролнице од лиснатог теста прво нарендајте очишћене тиквице и бели лук на ситне рупице, у велику чинију. Додајте млевено свињско месо, презле, ситно сецкани першун, две кашике уља, ситно нарендану лимунову кору, кашичице семена коморача,со, бибер, бели лук у праху и млевену паприку. Умутити једно велико јаје у малој посуди, па одвојте две кашике јајета на страну. Додајте преостало јаје у мешавину меса и снажно мешајте док се све не сједини.

Фото Shutterstock
Одвијте листове одмрзнутог лиснатог теста. Ако користите паковање са само 1 листом теста, пресеците га по дужини и разваљајте сваку половину на лагано побрашњеној површини. На један лист кашиком ставите половину мешавине меса на око 2 цм од ивица теста. Умотајте тесто у облик кобасице, по дужини пецива. Пређите палцем дуж шава да бисте залепили ивице и један крај теста затворите. Ставите ролну шавом надоле, на плех обложен папиром за печење. Поновите поступак са преосталим листом теста и мешавином меса. Охладите, непокривено, најмање 30 минута до 2 сата у фрижидеру.
Ставите решетку у доњу трећину рерне и загрејати на 190°. Премажите ролне кобасице јајетом које сте одвојили. Ножем направите резове на врху теста. Сваку ролну исеците на 6 делова да добијете укупно 12. Равномерно поређајте на плех и пеците док се ролнице не надувају и не порумене, 30–40 минута. Смањите температуру рерне на 176° и наставите да печете док не порумени, 15-20 минута дуже. Сервирајте и уживајте.
(Ствар укуса)

РУСКИ АВИОНИ УШЛИ У ДРЖАВУ НАТО, ЗАДРЖАЛИ СЕ 12 МИНУТА: "Ово је неприхватиљво и невиђено брутално"
ТРИ руска борбена авиона МИГ-31 ушла су данас у естонски ваздушни простор у области острва Вајндло без дозволе и остала у естонском ваздушном простору скоро 12 минута, пренео је естонски портал "Ерр.ее".
19. 09. 2025. у 17:00

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УМРО ВЕЛИКИ ГЛУМАЦ Петровци: "Албанци ме звали 'српски шпијун', а кад треба - 'патриота'! Знам шта сам - никад ме нико није купио"
ГЛУМАЦ и професор глуме Енвер Петровци преминуо је данас у 72. години, а једну од последњих улога одиграо је између осталог у филму "Руски конзул", серији "Клан", "Јужном ветру", "Сенкама над Балканом", "Бољем животу"...
22. 09. 2025. у 16:07
Коментари (0)