ИДЕАЛНА ЗА ДОРУЧАК, ИЛИ УЖИНУ: Преснац - Традиционална босанска пита, пуна фила, са врло мало теста, сочан и укусан оброк
Ова пита је изузетно калорична, па је довољно мало парче које можете да поједете уз јогурт или неку добру салату.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 150 грама брашна
- мало соли
- мало воде
Фил:
- 8 јаја
- 1 кг свежег сира
- 5 кашика уља
- 5 кашика домаћег кајмака
- 5 кашика гриза
- 1 прашак за пециво
- 1 кашичица соли
Прелив за питу:
- Домаћи кајмак и масло
Припрема:
Умесите јуфкицу од брашна, соли и воде. Све то добро умесите док тесто не постане еластично.
Оставите тесто мало у фрижидер да се одмори, а за то време умутите фил од јаја, сира, уља, домаћег кајмака, гриза, прашка за пециво и соли.
Јуфкицу развуците што више и што тање можете. Затим такву јуфкицу ставите преко тепсије, у средину ставите сав умућени фил, а ивице теста савијте преко. Пеците у рерни на 200 степени Целзијусових око пола сата и више. Затим узмите кајмак и растопљено масло па прелијте преко пите.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПИТА СА МЕСОМ: Залогаји који се памте у комбинацији без грешке
02. 10. 2024. у 11:00

НИСТЕ ЈЕЛИ БОЉУ ШПАНСКУ ПИТУ ОД ОВЕ: Најбржи рецепт за доручак
23. 09. 2024. у 10:50

СЛАСНИ БУРЕК СА КРОМПИРОМ: Савршен спој хрскавих кора и сочног фила
21. 09. 2024. у 08:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)