ИДЕАЛНА ЗА ДОРУЧАК, ИЛИ УЖИНУ: Преснац - Традиционална босанска пита, пуна фила, са врло мало теста, сочан и укусан оброк
Ова пита је изузетно калорична, па је довољно мало парче које можете да поједете уз јогурт или неку добру салату.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 150 грама брашна
- мало соли
- мало воде
Фил:
- 8 јаја
- 1 кг свежег сира
- 5 кашика уља
- 5 кашика домаћег кајмака
- 5 кашика гриза
- 1 прашак за пециво
- 1 кашичица соли
Прелив за питу:
- Домаћи кајмак и масло
Припрема:
Умесите јуфкицу од брашна, соли и воде. Све то добро умесите док тесто не постане еластично.
Оставите тесто мало у фрижидер да се одмори, а за то време умутите фил од јаја, сира, уља, домаћег кајмака, гриза, прашка за пециво и соли.
Јуфкицу развуците што више и што тање можете. Затим такву јуфкицу ставите преко тепсије, у средину ставите сав умућени фил, а ивице теста савијте преко. Пеците у рерни на 200 степени Целзијусових око пола сата и више. Затим узмите кајмак и растопљено масло па прелијте преко пите.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПИТА СА МЕСОМ: Залогаји који се памте у комбинацији без грешке
02. 10. 2024. у 11:00

НИСТЕ ЈЕЛИ БОЉУ ШПАНСКУ ПИТУ ОД ОВЕ: Најбржи рецепт за доручак
23. 09. 2024. у 10:50

СЛАСНИ БУРЕК СА КРОМПИРОМ: Савршен спој хрскавих кора и сочног фила
21. 09. 2024. у 08:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)