ЈЕДНОСТАВАН ЗА ПРИПРЕМУ И ВРЛО УКУСАН: Безглутенски кукурузни хлеб, добар избор за доручак или ужину
Безглутенски кукурузни хлеб је једноставан за припрему и врло укусан. Добар избор за доручак или ужину.
Састојци:
240 г кукурузног брашна
50 г шећера
2 кашичице прашка за пециво
прстохват соли
4 велика јајета, собне температуре, умућена
260 мл бадемовог млека
79 мл уља
Рецепт за безглутенски хлеб:
Како бисте направили хлеб, загрејте рерну на 176 степени и подмажите тепсију величине 21 x 11 цм. Помешајте суве састојке - кукурузно брашно, вишенаменско брашно без глутена, шећер, прашак за пециво и со, док се не сједине.
Додајте влажне састојке како бисте добили тесто. Додајте умућена јаја, бадемово млеко и уље, и умутите док не добијете хомогену бледожуту смесу (тесто ће бити прилично течно и течне конзистенције).
Сипајте тесто у претходно подмазану тепсију. Пеците 50 минута до 1 сат док не порумени и чачкалица не буде чиста. Оставите векну да се охлади најмање 10 минута у плеху, пре него што је оставите да се охлади на решетки. Исеците и уживајте.
(ствар уксуа)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: У случају великог рата наша војска била би уништена за највише годину дана
БРИТАНСКА војска би у случају избијања великог рата била уништена у року од „шест месеци до годину дана“, што истиче важност обнове резервних снага у Великој Британији, упозорио је министар одбране за ветеране Алистер Карнс, преноси Скај њуз.
04. 12. 2024. у 17:10
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ОБЈАВЉЕН СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ: Убица вади пиштољ и пуца са леђа, амерички директор није имао шансе (ВИДЕО)
БРАЈАН Томпсон (50), директор највеће здравствене осигуравајуће компаније у Америци, снимљен је како напушта хотел у 6.45 ујутру у среду, када је маскирани нападач извукао пиштољ са пригушивачем и пуцао му у леђа.
04. 12. 2024. у 19:58
КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција
ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.
02. 12. 2024. у 13:23
Коментари (0)