МИНИ-ПИЦЕ ОД ЛИСНАТОГ ТЕСТА СА ПИЛЕТИНОМ: Најједноставнији рецепт за пециво као из пекаре
Мини-пице од лиснатог теста са пилетином могу да буду одличан прилог, или коктел пециво.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г смрзнутог лиснатог теста, одмрзнуто
- 1 велико јаје
- 1 кашика воде
- 6 трака сланине
- 2 средња празилука (само бели делови), насецкана
- 1 средња жута паприка, нарезана на коцкице
- 240 г исецкане пилетине за печење
- 230 г крем сира, омекшаног
- 1/4 кашичице соли
- 1/4 кашичице бибера
- ситно сецкани свеж першун и још сецкане паприке
Припрема:
За мини пице од лиснатог теста загрејте рерну на 200°. На лагано побрашњеној површини развијте 1 лист лиснатог теста. Користећи округли резач, исеците 6 кругова. Ставите на плех обложен папиром за печење. Развијте други лист теста. Исеците још 6 кругова, па помоћу резача мањег обима (или мање стаклене чаше) исеците центар сваког круга. Ставите прстенове на кругове који се налазе на плеху. Ставите централне кругове такође на плех за печење. У малој чинији умутите јаје и воду, а премажите тесто. Пеците док не порумени, 20-25 минута и охладите на решетки. У међувремену, у великом тигању, пржите сланину на средњој ватри док не постане хрскава. Извадите на папирне убрусе да се оцеде. Пропржите на истом уљу празилук и бибер, 5-7 минута. Смањите топлоту, па помешајте сланину, пилетину, крем сир, со и бибер. Промешајте па склонити са ватре. Када се довољно охлади, филом испуните испечене кругове од лиснатог теста. Поспите першуном и бибером и сервирајте са малим средишњим пецивом са стране.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОГАЧИЦЕ ОД ПИРЕ КРОМПИРА И СИРА: Идеалне за доручак или ужину
14. 11. 2024. у 07:00

РЕЦЕПТ ЗА ПИЦА КИФЛИЦЕ: Лаке за припрему, а још лакше се поједу
08. 11. 2024. у 07:00

УКОЛИКО НИСТЕ, ВРЕМЕ ЈЕ ДА ИСПРОБАТЕ ОВУ ПОСЛАСТИЦУ: Рецепт за ролнице са рогачом
27. 09. 2024. у 12:00

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)