ЧУВЕНА МАКЕДОНСКА ПАСТРМАЈЛИЈА: Специјалитет неодољивог укуса
Пастрмајлија је специјалитет којим се поноси македонска кухиња, а специфичан је за околину Штипа. Главни састојци овог јела којим се дичи македонска кухиња су тесто и месо.

Фото: Принтскрин
Састојци:
- Брашно 500 г
- Млака вода 250 мл
- Со 1 кашичица
- Шећер 1 кашичица
- Суви квасац 1 кашичица
- Уље 2 кашике
- Свињски врат 300 г
- Млевена црвена паприка 1 кашичица
- Со и бибер по укусу
- Јаје 1 комад
Припрема:
У посуду ставите брашно, со, шећер и суви квасац. Додајте млаку воду и уље, па замесите глатко тесто. Покријте тесто крпом и оставите га да нарасте на топлом месту око 1 сат.
Док тесто расте, припремите месо. Исеците свињски врат на ситне комаде. У посуду ставите месо, додајте млевену црвену паприку, со и бибер по укусу. Добро измешајте. Када тесто нарасте, поделите га на два дела. Сваки део развуците у овални облик дебљине око 1 цм. На средину сваког овала ставите припремљено месо. Загрејте рерну на 220°Ц. Ставите пастрмајлије на плех обложен папиром за печење. Ако желите, можете премазати ивице теста умућеним јајетом за лепшу боју. Пеците пастрмајлије у загрејаној рерни око 20-25 минута, док тесто не постане златно смеђе, а месо печено.
(superrecepti)
Препоручујемо

ПУТИН О ИСПОРУЦИ "ТОМАХАВКА": Ако Украјина нападне оружјем дугог домета, одговор ће бити запањујући
АКО Украјина покрене нападе оружјем дугог домета на Русију, одговор ће бити запањујући, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
23. 10. 2025. у 17:59

СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38

СПАВА ПОРЕД ВЦ ШОЉЕ БЕЗ ПОКЛОПЦА Хаос у затвору где је Саркози, вичу му: "Осветићемо Гадафија!" Посебан третман за бившег председника
"СВИ затвореници праве буку, вичу, лупају по зидовима..."
22. 10. 2025. у 15:32
Коментари (0)