ЧУВЕНА МАКЕДОНСКА ПАСТРМАЈЛИЈА: Специјалитет неодољивог укуса
Пастрмајлија је специјалитет којим се поноси македонска кухиња, а специфичан је за околину Штипа. Главни састојци овог јела којим се дичи македонска кухиња су тесто и месо.

Фото: Принтскрин
Састојци:
- Брашно 500 г
- Млака вода 250 мл
- Со 1 кашичица
- Шећер 1 кашичица
- Суви квасац 1 кашичица
- Уље 2 кашике
- Свињски врат 300 г
- Млевена црвена паприка 1 кашичица
- Со и бибер по укусу
- Јаје 1 комад
Припрема:
У посуду ставите брашно, со, шећер и суви квасац. Додајте млаку воду и уље, па замесите глатко тесто. Покријте тесто крпом и оставите га да нарасте на топлом месту око 1 сат.
Док тесто расте, припремите месо. Исеците свињски врат на ситне комаде. У посуду ставите месо, додајте млевену црвену паприку, со и бибер по укусу. Добро измешајте. Када тесто нарасте, поделите га на два дела. Сваки део развуците у овални облик дебљине око 1 цм. На средину сваког овала ставите припремљено месо. Загрејте рерну на 220°Ц. Ставите пастрмајлије на плех обложен папиром за печење. Ако желите, можете премазати ивице теста умућеним јајетом за лепшу боју. Пеците пастрмајлије у загрејаној рерни око 20-25 минута, док тесто не постане златно смеђе, а месо печено.
(superrecepti)
Препоручујемо

ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)
ВИШЕ од 200 деце у једној школи у Кини има повишен ниво олова у крви након што је у њихову храну додаван отровни пигмент – наводно како би изгледала примамљивије.
12. 07. 2025. у 21:32

ОТКРИВЕН УЗРОК ПАДА БОИНГА СА 260 ПУТНИКА: Аудио снимак пилота из кокпита само продубљује мистерију
ИСТРАЖИТЕЉИ су открили узнемирујуће детаље у оквиру прелиминарне истраге пада авиона компаније Air India, на лету 171, у којем је у јуну страдало 260 особа.
12. 07. 2025. у 15:36

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)