Пастрмајлија је специјалитет којим се поноси македонска кухиња, а специфичан је за околину Штипа. Главни састојци овог јела којим се дичи македонска кухиња су тесто и месо.
Када се у кући рашири мирис ваниле и прженог теста, зна се да настаје нешто посебно. Ове крофне са свежим сиром су хрскаве споља, а нежне и ваздушасте изнутра. Спремне за свега неколико минута, уз обилан слој шећера у праху, савршене су за тренутке када пожелите брзу, домаћу посластицу.
Ово је једна од најтрадиционалнијих пољских чорби – бистра говеђа чорба, пуна укуса и ароме поврћа. Служи се са танким резанцима, шаргарепом и комадима меса. Идеална за недељну вечеру.
Коментари (0)