РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ ЛЕПИЊЕ СА СУСАМОМ: Направите их сами по овом рецепту

Новости онлине

14. 12. 2024. у 07:00

Одличне су за сендвиче или уместо хлеба.

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ ЛЕПИЊЕ СА СУСАМОМ: Направите их сами по овом рецепту

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г брашна
  • 100 мл млека
  • 100 мл воде
  • 30 мл уље
  • 1 кесица сувог квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 1 кашичица соли
  • 50 г сусама

Припрема:

У 200 г брашна сипајте суви квасац, шећер, со и промешајте. Додајте млеко, воду, уље и умесите тесто. Постепено додајте остатак брашна док не добијете меко тесто које се не лепи за руку. По потреби додајте и више брашна од наведене количине. Покријте крпом посуду и оставите да тесто нарасте на топлом. Направите лопте величине песнице, може и мање. Ређајте их у плех обложен папиром за печење и поспите сусамом. Оставите да нарасту још око пола сата. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени док лепиње не добију златно-смеђу боју.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Џезверска - кафа која окупља