РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ ЛЕПИЊЕ СА СУСАМОМ: Направите их сами по овом рецепту

Новости онлине

14. 12. 2024. у 07:00

Одличне су за сендвиче или уместо хлеба.

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ ЛЕПИЊЕ СА СУСАМОМ: Направите их сами по овом рецепту

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г брашна
  • 100 мл млека
  • 100 мл воде
  • 30 мл уље
  • 1 кесица сувог квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 1 кашичица соли
  • 50 г сусама

Припрема:

У 200 г брашна сипајте суви квасац, шећер, со и промешајте. Додајте млеко, воду, уље и умесите тесто. Постепено додајте остатак брашна док не добијете меко тесто које се не лепи за руку. По потреби додајте и више брашна од наведене количине. Покријте крпом посуду и оставите да тесто нарасте на топлом. Направите лопте величине песнице, може и мање. Ређајте их у плех обложен папиром за печење и поспите сусамом. Оставите да нарасту још око пола сата. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени док лепиње не добију златно-смеђу боју.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?

3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"

"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."

11. 02. 2025. у 17:12

Коментари (0)

КАЖИ ЖИКИ: Уметницу из Србије позвали у Ватикан, а онда јој поставили увредљиво питање (ВИДЕО)