НЕОДОЉИВО УКУСАН ПОЧЕТАК ДАНА: Пуњени хлеб са сиром на италијански начин

Новости онлине

08. 01. 2025. у 07:00

Пуњени хлеб са сиром је савршен за журке и дружења, запече се у рерни и свако може да узме залогај.

НЕОДОЉИВО УКУСАН ПОЧЕТАК ДАНА: Пуњени хлеб са сиром на италијански начин

Фото Shutterstock

Састојци:

120 г путера, растопљеног

3 кашике сецканог свежег першуна
2 кашике маслиновог уља
3 чена белог лука, врло ситно исецкана
1 векна хлеба
340 г качкаваља, исеченог на коцкице

 

Рецепт за пуњени хлеб:

За овај хлеб у чинији помешајте путер, першун, маслиново уље и бели лук. Загрејте рерну на 180 степени. Исеците векну дијагонално, отприлике на сваких 6 цм, од врха векне до дна, без пресецања до краја. Поновите на супротној дијагонали да бисте направили делове у облику коцке који су још увек причвршћени за доњу кору.

Пажљиво распоредите мешавину путера између делова хлеба, а затим убаците коцкице качкаваља. Умотајте векну у алуминијумску фолију. Пеците у загрејаној рерни 15 минута. Одмотајте векну; наставите са печењем док се сир не отопи, још око 10 минута. Уживајте!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

МУШКАРЦИ ЖЕЛЕ ПРИВЛАЧНУ ЖЕНУ, АЛИ БИ ДА ЈЕ ЗАТВОРЕ У КАВЕЗ: Џентлмен са Твитера открио у чему греши јачи пол (ВИДЕО)