ПУТЕР ПОГАЧА ЗА СВЕТОГ ЈОВАНА: Украс сваке славске трпезе, а успева из првог покушаја
За Светог Јована послужите славску погачу која је невероватно мекана, а укус феноменалан. Оно што је чини толико меканом су јогурт и путер. Уживајте!

FOTO: Youtube/Printskrin/Valetina Mašković
Састојци:
- 250 мл млека
- 20 г квасца
- 1 кашичица шећера
- 3 јајета
- 4 кашике уља
- 3 касике грчког јогурта
- 1 кашика сирћета
- 700 г брашна
- 1 кашичица соли
- 150 г путера
- сусам
Припрема:
У посуду сипајте млако млеко, издробите квасац и додајте шећер. Промешајте, па оставите да се активира неких 10 минута. Затим додајте једно цело јаје и два беланцета, па сипајте јогурт, уље, сирће и истопљени путер. Све добро сједините, па додајте просејано брашно и со. Умесите мекано тесто и покријте провидном фолијом, па оставите да надође.
Обликујте лопту од теста и ставите у тепсију обложену пек папиром. Ако желите можете да одвојите мањи део теста, који ћете поделити на три једнака дела. Обликујте змијице и направите плетеницу. Добијену плетеницу спојите у круг, па ставите на врх погаче. Покријте и оставите још 20 минута да надође, а затим премажите умућеним жуманцима и поспите сусамом.
Погачу пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 40 минута. Извадите, па премажите путером и оставите да се охлади, па служите за Светог Јована.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СУТРА ОБАВЕЗНО НАПРАВИТЕ ВАСИЛИЦУ: По чему се разликује од погаче за Божић? (РЕЦЕПТ)
13. 01. 2025. у 17:48

ПОГАЧА СА СУВИМ ГРОЖЂЕМ И ОРАСИМА: Богата, сочна посластица (ВИДЕО)
01. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ПОГАЧА СА ЦИМЕТОМ У ОБЛИКУ ПАХУЉЕ: Одличног укуса и још бољег изгледа (ВИДЕО)
09. 12. 2024. у 14:30

ХРСКАВА ПИТА СА КРОМПИРОМ И СПАНАЋЕМ: Идеалан доручак који се брзо спрема
12. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)