ПУТЕР ПОГАЧА ЗА СВЕТОГ ЈОВАНА: Украс сваке славске трпезе, а успева из првог покушаја

Јована Васић

19. 01. 2025. у 13:00

За Светог Јована послужите славску погачу која је невероватно мекана, а укус феноменалан. Оно што је чини толико меканом су јогурт и путер. Уживајте!

ПУТЕР ПОГАЧА ЗА СВЕТОГ ЈОВАНА: Украс сваке славске трпезе, а успева из првог покушаја

FOTO: Youtube/Printskrin/Valetina Mašković

Састојци:

  • 250 мл млека
  • 20 г квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 3 јајета
  • 4 кашике уља
  • 3 касике грчког јогурта
  • 1 кашика сирћета
  • 700 г брашна
  • 1 кашичица соли
  • 150 г путера
  • сусам

Припрема:

У посуду сипајте млако млеко, издробите квасац и додајте шећер. Промешајте, па оставите да се активира неких 10 минута. Затим додајте једно цело јаје и два беланцета, па сипајте јогурт, уље, сирће и истопљени путер. Све добро сједините, па додајте просејано брашно и со. Умесите мекано тесто и покријте провидном фолијом, па оставите да надође.

Обликујте лопту од теста и ставите у тепсију обложену пек папиром. Ако желите можете да одвојите мањи део теста, који ћете поделити на три једнака дела. Обликујте змијице и направите плетеницу. Добијену плетеницу спојите у круг, па ставите на врх погаче. Покријте и оставите још 20 минута да надође, а затим премажите умућеним жуманцима и поспите сусамом.

Погачу пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 40 минута. Извадите, па премажите путером и оставите да се охлади, па служите за Светог Јована.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.

02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

ОВО ЈОШ НИСТЕ ВИДЕЛИ: Лука Дончић добио свој терен на другом крају света (ВИДЕО)