РЕЦЕПТ ЗА СЛАНИ РОЛАТ: Укусна комбинација пршуте и сира
Ролат са пршутом и сиром прави се од готовог теста за пицу и идеалан је за славе.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 230 г белог сира, насецканог
- 2 кашике ситно ренданог качкаваља
- 1 готово тесто за пицу
- 230 г пршуте, танко насечене
- 470 г беби спанаћа
- 3 печене црвене паприке, исецкане
- 3 кашике уља
- 1 кашичица белог лука, ситно насецканог
- 1/2 кашичице туцане паприке
- 60 г брашна
Припрема:
За овај ролат прво оставите тесто на собној температури упаковано, отприлике 2 сата. Извадите тесто из кесе и ставите на побрашњену површину. Пустите да одстоји 5 минута. Развуците га у дугачак правоугаоник. Загрејте рерну на 176 степени Целзијуса.
Помешајте заједно 2 кашике уља и 1 кашичицу ситно сецканог белог лука. Оставите на страну. У средини теста ређајте слој од половине сира, пршуте, листова беби спанаћа и печене црвене паприке. Прелијте мешавином маслиновог уља и белог лука. Поспите са 1 кашиком ренданог качкаваља и половином туцане паприке.
Поновите са другом половином састојака. Заролајте тесто и подвуците крајеве. Премажите уљем и поспите качкаваљем. Плех обложите папиром за печење, пребаците ролат и пеците 45 минута или док не порумени. Оставите да одстоји 10-15 минута, па исеците на кришке и сервирајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РОЛАТ СА ШУНКОМ: Савршено предјело за сваку прилику
02. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ПИТА СА ТИКВИЦАМА И ТУЊЕВИНОМ: Једноставно се прави, а укус је фантастичан (ВИДЕО)
17. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ДОМАЋИ УШТИПЦИ: Старински рецепт који гарантује најукуснији доручак
14. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону
ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.
23. 04. 2025. у 16:24

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТУГА НА РТС-у: Водитељка Дневника сломљена, опростила се од колегинице: "Мирно спавај, нећу те заборавити" (ФОТО)
"МИРНО спавај, а ја те никада нећу заборавити..."
23. 04. 2025. у 13:02
Коментари (0)