ПО ОВОМ РЕЦЕПТУ ЛАКО ИСПАДА СВАКОЈ ДОМАЋИЦИ: Ево како да направите домаће лиснато тесто
Домаће лиснато тесто се прави брзински, само је потребно да одстоји у фрижидеру или замрзивачу.
![ПО ОВОМ РЕЦЕПТУ ЛАКО ИСПАДА СВАКОЈ ДОМАЋИЦИ: Ево како да направите домаће лиснато тесто ПО ОВОМ РЕЦЕПТУ ЛАКО ИСПАДА СВАКОЈ ДОМАЋИЦИ: Ево како да направите домаће лиснато тесто](/data/images/2023-12-04/429680_shutterstock-2389211035_fmob.jpg)
Фото Shutterstock
Састојци:
200 г путера собне температуре
1 јаје
1/3 кашичице соли
450 г брашна
Рецепт за домаће лиснато тесто:
Ово лиснато тесто почните да правите тако што ћете у кефир да сипате јаје и со. Промешајте жичаном мутилицом. Након тога додајте брашно. Месите руком, а затим га разваљајте на радној површини. Ставите коцке путера по средини теста и преклопите га са све четири стране. Затим га опет разваљајте оклагијом, и поново ставите коцке путера у средину, преклопите и опет разваљајте.
Поновите још једном све са путером и ваљањем. Наставите да ваљате оклагијом, додајте по потреби брашна. Преклопите тесто са све четири стране и ставите у фрижидер.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ЛЕПИЊЕ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Уз кромпир и сир добијате савршенство ЛЕПИЊЕ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Уз кромпир и сир добијате савршенство](/data/images/2025-02-08/571133_shutterstock-1930104758_t.jpg?time=1739047208)
ЛЕПИЊЕ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Уз кромпир и сир добијате савршенство
09. 02. 2025. у 09:00
![СОЧНО КРЕМАСТО УЖИВАЊЕ: Розен торта са маком и белом чоколадом СОЧНО КРЕМАСТО УЖИВАЊЕ: Розен торта са маком и белом чоколадом](/data/images/2025-02-08/570829_shutterstock-523309729_t.jpg?time=1738982233)
СОЧНО КРЕМАСТО УЖИВАЊЕ: Розен торта са маком и белом чоколадом
08. 02. 2025. у 10:00
![ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал](/data/images/2024-11-22/547938_tan2024-11-0718301955-7_kf.jpg?time=1739212952)
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".
10. 02. 2025. у 19:39
![ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ](/data/images/2025-02-10/571462_117786-luka-doncic-ig_kf.jpg?time=1739187899)
ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ
ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.
10. 02. 2025. у 12:44
Коментари (0)