НЕОДОЉИВ СПОЈ: Хлеб од маслина и сланинице, учиниће ваш доручак савршеним

Јована Васић

04. 03. 2025. у 07:00

Разне врсте хлеба могу да се направе, а посебно су популарни они који у себи садрже неке ароматичне намирнице. Управо мислимо на хлеб који садржи маслине и сланину. Рецепт за овај хлеб ће вас одмах освојити што мирисом, што укусом.

НЕОДОЉИВ СПОЈ: Хлеб од маслина и сланинице, учиниће ваш доручак савршеним

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 јајета
  • 200 г белог брашна
  • 100 г ренданог качкаваља
  • пола главице црног лука
  • 200 г сланине
  • 100 г зелених или црних маслина без коштица
  • 150 мл белог вина
  • 100 мл маслиновог уља
  • пола кесице прашка за пециво
  • ситно сецкани першун
  • со

Припрема:

Пре свега, загрејте рерну. Тепсију за хлеб науљите па обложите папиром за печење.

Црни лук ситно исецкајте, па га на мало маслиновог уља издинстајте. Пре него што почне да мења боју, додајте му ситно сецкану сланину. Када пусте мирисе и постане сланина хрскава, заједно је са луком пребаците на тањир са убрусом како би упио уље.

У једној чинији помешајте "мокре" састојке: вино, јаја и уље па посолите по жељи. Добро сједините. У другој чинији помешајте брашно и прашак за пециво па убаците у чинију са јајима. Када се сви састојци добро сједине, тек онда убаците охлађени црни лук и сланину, исецкани першун, качкаваљ и преполовљене маслине. Промешајте па сипајте у спремљен плех.

Пеците око 20 минута на 200 степени, па још пола сата на 180 степени, да се лепо испече. Када буде готов хлеб, оставите га неколико минута да се охлади па исеците на кришке.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЛЕКАРИ У ШОКУ ОНИМ ШТО СУ НОЋАС ВИДЕЛИ: Београђани масовно повраћали, хитна их возила и у притворе

ЛЕКАРИ У ШОКУ ОНИМ ШТО СУ НОЋАС ВИДЕЛИ: Београђани масовно повраћали, хитна их возила и у притворе

ДОКТОРКА из Хитне помоћи у Београду, Ивана Стефановић, истакла је јутрос да је било неуобичајено много посла са алкохолисаним грађанима током ноћи. Уз то много интервенција, инфаркта, као и саобраћајних незгода.

03. 03. 2025. у 10:05

Коментари (0)

НЕМА СИНЕРА, А НЕМА НИ ЂОКОВИЋА: Ово су Лауреус кандидати за најбољег спортисту света