НЕВЕРОВАТНО СЛАСНА И УКУСНА: Проја са чварцима
ЗА све љубитеље чварака, ово је права посластица, јер кад се нађу у проји добије се феноменалан спој укуса!

Фото Shutterstock
Потребно је:
- чаша кукурузног брашна
- чаша белог брашна
- јаје
- чаша јогурта
- 100 г масти
- 100 г чварака
- кесица прашка за пециво
Припрема:
Чварке ситно насецкајте. Помешајте прво суве састојке, обе врсте брашна и прашак за пециво, па им додајте претходно умућено јаје, јогурт, маст и чварке.
Умутите миксером тако да добијете хомогену смесу па је преспите у плех, обложен пек-папиром или науљен и побрашнављен, и пеците у рерни, претходно загрејаној на 200 степени, око 25 минута. Проверите чачкалицом да ли је печено.
Препоручујемо

САРМИЦЕ ОД БЛИТВЕ: Здраве, лаке за припрему и идеалне за летње дане (ВИДЕО)
30. 06. 2025. у 09:00

ХРСКАВА И СЛАСНА ПИЦА ПОГАЧА: Савршен спој традиционалног и модерног (ВИДЕО)
01. 07. 2025. у 07:00

ЗДРАВЉЕ НА ТАЊИРУ: Домаћа хељдопита која осваја укусом (ВИДЕО)
26. 06. 2025. у 07:00

ПОРОДИЦЕ У ШОКУ НАКОН ШТО СУ ОТВОРИЛЕ КОВЧЕГЕ СА ТЕЛИМА: Нове бизарности након пада авиона у Индији
СИН жене која је погинула у паду авиона компаније Air India изјавио је за Би-Би-Си да су у ковчегу с телом његове мајке пронађени и „други остаци“.
23. 07. 2025. у 16:49

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво
НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.
25. 07. 2025. у 08:55
Коментари (0)