ОДУШЕВИО ДОМАЋИЦЕ НА МРЕЖАМА: Симит - Турски ђеврек
ТУРСКИ ђеврек, хрскав и сочан, укуса без мане.

Фото Profimedia
Турски ђеврек, прави се лако, а савршен за доручак.
Састојци:
За тесто:
* 500 г брашна
* 1 кашичица соли
* 1 кашика шећера
* 1 кесица сувог квасца (7 г)
* 250 мл топле воде
* 2 кашике маслиновог уља
За премазивање:
* 100 мл воде
* 3 кашике пекмеза од грожђа (или меда разблаженог са мало воде)
* 150 г сусама
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. Квасац размутите са шећером у млакој води, па оставите 10 минута да се активира.
Онда додајте брашно, со и маслиново уље, па замесите глатко и еластично тесто. Покријте га и пустите сат времена да нарасте.
Поделите надошло тесто на 6–8 једнаких делова. Разваљајте сваки део у дугачки ваљак, па спојите два ваљка увијајући их у облик плетенице, потом формирајте круг.
Спојите добро прстима спојеве.Засебно помешајте воду и пекмез.
Сусам лагано тостирајте у сувом тигању. Ђевреке прво умачите у мешавину пекмеза и воде, па ваљајте у сусам са свих страна.
Поређајте ђевреке на плех обложен пек папиром.
Пустите их око 15 минута да одморе. Пеците око 20 до 25 минута, у рерни загрејаној на 200 степени.
Пријатно!
(Trpeza)
Препоручујемо

ЈЕДНОСТАВАН, А УКУСАН СЛАТКИШ: Цела Србија тражи ове крофне од два састојка
27. 06. 2025. у 11:00

ЗНАЈУ ОНИ ШТА ВАЉА: Турски ђувеч, укусно, здраво и оригинално јело
11. 06. 2025. у 09:00

ЕКСКЛУЗИВНО - ГЕНЕРАЛ ПОНОВО У СВОЈОЈ СРБИЈИ: Небојша Павковић слетео у Београд (ФОТО)
ГЕНЕРАЛ Небојша Павковић слетео је у Србију.
28. 09. 2025. у 17:53

АМЕРИКАНЦИ ОДУШЕВЉЕНИ ВУЧИЋЕМ! Пљуште коментари након гостовања на Њузмаксу: "Хоћемо га код Такера, дивно је чути овог мудрог човека"
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је синоћ на америчкој телевизији Њузмакс, а његово гостовање привукло је велику пажњу америчке јавности.
27. 09. 2025. у 11:29

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)