МЕКА КАО ДУША: Рецепт за ваздушасту проју
Свака добра домаћица, односно домаћин, имају своју омиљену верзију рецепта за проју, а ово је наш избор!
 
                                                                                    Фото Shutterstock
Потребно је:
- 3 јајета
- 3 чаше јогурта
- 2 дл уља
- 2 чаше жутог кукурузног брашна
- 1 чаша пшеничног брашна тип 500
- 1 кашичица соли
- 1 кесица прашка за пециво
Миксером пенасто умутите јаја. Затим додавајте све остале састојке редом и промешајте варјачом. По жељи у тесто можете да додате насецкану шунку, сир и киселе краставце. Тако припремљену смесу преспите у плех обложен пек папиром и пеците у претходно загрејаној рерни на 200 степени, око 45 минута. Након печења, оставите проју да одстоји 10 минута, прекријте је сувом крпом, па сеците и послужите уз кришке сира.
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)