МИРИШЕ НА ЛЕТО: Пита од кајсија и сира
ВОЋЕ и сир су добро позната комбинација, а ова са кајсијама је прави хит.

Foto: Jutjub/Printskrin/@antonioufillopastry1511
Једноставан колач, јефтин, пуног укуса кајсије.
Састојци:
ЗА ТЕСТО:
* брашно, 200 г
* шећер, 100 г
* маслац, 100 г
* јаје, 1 комад
ЗА НАДЕВ:
* рикота, 500 г
* кисела павлака, 200 г
* шећер у праху, 150 г
* јаје, 1 комад
* кајсије, 500 г
* ванилин шећер, 1 кесица
* нана, свежа, неколико листића
Припрема:
У чинији помешајте брашно, шећер и маслац док не добијете мрвичасту смесу. Додајте једно јаје и мутите док не добијете глатко тесто.
Тесто умотајте у провидну фолију и оставите у фрижидеру да се одмори око 30 минута.
У међувремену, помешајте сир, павлаку, шећер у праху и ванилин шећер. Додајте јаје и мешајте док се састојци добро не сједине.
Кајсије очистите и исецкајте на половине или четвртине.
Након што је тесто одстојало, разваљајте га на побрашњеној површини и обложите њиме дно тепсије.
Преко теста равномерно распоредите смесу од сира и павлаке, а по врху распоредите кајсије.
Питу пеците око 40 минута на 180 степени. Охлађену питу пре служења украсите свежом наном.
Пријатно!
(StvarUkusa)
Препоручујемо

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)