КЕСАДИЉЕ СА ГОВЕДИНОМ И СИРОМ: Рецепт за хрскав и кремаст оброк
ХРСКАВА тортиља, сочна говедина и топљени слојеви сира – савршен оброк за сваки дан! Брзо се припрема, а додаци попут павлаке, салсе или авокада га чине још укуснијим.
ФОТО: Novosti
Састојци (за 4 кесадиље):
- 250 гр млевене говедине
- 1/4 чаше сецканог црног лука
- 2 чена белог лука, млевена
- 1/2 кашичице чили праха
- 1/2 кашичице кима
- 1/4 кашичице паприке
- Со и бибер
- 50 гр ренданог чедар сира
- 50 гр рендане моцареле
- 4 средње тортиље
- 1 кашика путера или уља за пржење
Додаци по жељи: павлака, салса, гуакамоле.
Припрема:
Фил: Млевену говедину пржите док не порумени. Додајте лук и бели лук, динстајте. Умешајте зачине, пржите још 1–2 минута.
Слагање: Тортиљу поспите сиром, додајте говедину, па још сира. Пресавијте на пола.
Пржење: Загрејте тигањ са путером или уљем. Кесадиљу пржите док не порумени и постане хрскава, лагано притискајући да се слојеви сира растопе.
Сервирање: Исеците на кришке и послужите топло са одабраним додацима.
Пријатно!
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА: Изненађени смо коментарима Захарове на рачун Србије и председника Вучића
ДРЖАВНА секретарка у Министарству спољних послова (МСП) Републике Србије Невена Јовановић огласила се на друштвеној мрежи "X" поводом коментара портпарола Министарства спољних послова Русије Марије Захарове на рачун Србије и председника Републике Александра Вучића, истакавши да они као МСП изражавају изненађење поводом истих.
07. 11. 2025. у 14:04
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
Хрват чистио бунар - због оног што је пронашао, моментално ЗВАО ПОЛИЦИЈУ
ПОЛИЦИЈСКА управа Пожешко-славонске жупаније у Хрватској имала је двоструку интервенцију у суботу, након што су грађани у два наврата пронашли већу количину експлозивних средстава.
09. 11. 2025. у 13:28
Коментари (0)