ТОПЛИ БРУСКЕТИ: Доручак за 15 минута
Ако желите брз, укусан и декоративан залогај — било за доручак, вечеру или гостољубиви сто — ови топли брускети су прави избор! Хрскаво печени хлеб, кремаста смеса сира, мајонеза и димљеног меса, уз кисели шмек краставчића и арому сусама, стварају савршену комбинацију укуса која не оставља никога равнодушним.
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 1 багет
- 50 гр тврдог сира (ренданог, било који који се лепо топи)
- 70 гр мајонеза
- 60 гр павлаке
- 100 гр ситно исецканог сувомеснатог (аутор користи димљену пилетину)
- 3 већа кисела краставчића (ситно исецкана)
- 1 јаје
- сусам за посипање
- (по жељи – cherry парадајз и гранчице мирођије за декорацију)
Припрема:
У чинији спојити све састојке осим јајета — сир, мајонез, павлаку, сувомеснато и краставчиће. Све добро измешати и пробати. Ако недостаје нешто по укусу (со, зачини), додати по жељи. Затим у смесу додати јаје које сте претходно умутилу виљушком, па поново добро изједначити. Кришке хлеба распоредити на папир за печење, па их равномерно премазати припремљеном смесом. Посути сусамом по врху. Пећи у рерни загрејаној на 200°C док брускети не добију лепу златну боју (око 10–15 минута). По жељи украсити пола чери парадајза и гранчицом мирођије.
Пријатно!
Препоручујемо
РОЛ БАКЛАВА СА МАЛИНАМА И ПЛАЗМОМ: Рецепт за савршену посластицу
19. 11. 2025. у 22:21
ПОСНА ШАРЕНА САЛАТА: Рецепт за салату која буди апетит и за посне дане
19. 11. 2025. у 21:28
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо
РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.
19. 11. 2025. у 18:42
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
ТАЈ МАЛИ ЖУТ БИКИНИ: Тенисерке запалиле нет фоткама са плаже
АРИНА Сабаленка и Паула Бадоса су у жижи.
18. 11. 2025. у 11:34
Коментари (0)