НАЈБОЉЕ КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА КОЈЕ УСПЕВАЈУ ЧАК И ПОЧЕТНИЦИМА: Постоје 2 цаке уз које нема грешке
Доносимо вам рецепт за најбоље кнедле са шљивама, које успевају чак и почетницима. Тајна меканих кнедли лежи у томе да тесто буде гњецавије и мекше, а да се кнедле одмах спуштају у воду чим их формирамо.
![НАЈБОЉЕ КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА КОЈЕ УСПЕВАЈУ ЧАК И ПОЧЕТНИЦИМА: Постоје 2 цаке уз које нема грешке НАЈБОЉЕ КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА КОЈЕ УСПЕВАЈУ ЧАК И ПОЧЕТНИЦИМА: Постоје 2 цаке уз које нема грешке](/data/images/2023-08-16/386907_knedle-sa-qivama_fmob.jpg)
Foto: Jutjub/Printskrin/ Bokina kuhinja
Састојци:
- 1 кг неочишћеног кромпира
- 2 јаја
- мало соли
- 250 г брашна
- 2 кашике уља
- 15 шљива
- 300 г презли
- 100 мл уља
Припрема:
Огулити кромпир и ставити у шерпу да се кува. Након што се кромпир скувао, процедити воду и добро га испасирати. Сипати уље у тигањ и ставити да се загреје, па додати презле, па пропржити око 5 минута на тихој ватри. У пире кромпир додати два јајета, па добро промешати и сипати постепено брашно. Тесто узимати супеном кашиком и мало га развуците на длану. На тесто ставите очишћену шљиву коју сте претходно с спољашње стране уваљали у брашно, а у средину шљиве ставили малу кашичицу шећера. Преко шљиве превуците тесто и обликујте малу лоптицу. Лоптицу одмах спустити у воду док кључа. Поступак понављати док се тесто не потроши. Када су куване, кнедле вадоити у тигањ са презлама, уваљати их у презле са свих страна па вадити на тањир. Затим их посути шећером.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![АМЕРИКАНЦИ ОТВОРИЛИ КИНЕСКИ БАЛОН КОЈИ СУ ОБОРИЛИ: Остали шокирани оним што се налази у њему - Могли су нас шпијунирати! АМЕРИКАНЦИ ОТВОРИЛИ КИНЕСКИ БАЛОН КОЈИ СУ ОБОРИЛИ: Остали шокирани оним што се налази у њему - Могли су нас шпијунирати!](/data/images/2025-02-11/571809_profimedia-0758018135_kf.jpg?time=1739277204)
АМЕРИКАНЦИ ОТВОРИЛИ КИНЕСКИ БАЛОН КОЈИ СУ ОБОРИЛИ: Остали шокирани оним што се налази у њему - "Могли су нас шпијунирати!"
КИНЕСКИ шпијунски балон који је 2023. године прелетео Сједињене Државе био је опремљен америчком технологијом која је могла омогућити шпијунирање Американаца, према изворима који су директно упознати са техничком анализом коју је спровела америчка војска.
11. 02. 2025. у 13:30
![ГРАЂАНИ У ПАНИЦИ: Море у Турској се повукло више од 300 метара (ФОТО) ГРАЂАНИ У ПАНИЦИ: Море у Турској се повукло више од 300 метара (ФОТО)](/data/images/2025-02-11/571829_profimedia-0962212937_kf.jpg?time=1739280031)
ГРАЂАНИ У ПАНИЦИ: Море у Турској се повукло више од 300 метара (ФОТО)
НАКОН серије потреса на Санторинију, море у Измиру и многим другим местима дуж егејске обале повукло се више од 200 метара, објавили су турски медији.
11. 02. 2025. у 14:15
![3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми? 3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"
"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."
11. 02. 2025. у 17:12
Коментари (0)