БРЗА ВЕЧЕРА КОЈА СЕ ДОПАДА БАШ СВИМА: Шпагете с павлаком и белим луком

Novosti online

03. 02. 2024. у 15:00

БЕЛИ лук јелу даје феноменалан шмек, стога направите незаборавне шпагете за кратко време.

БРЗА ВЕЧЕРА КОЈА СЕ ДОПАДА БАШ СВИМА: Шпагете с павлаком и белим луком

Фото Shutterstock

Састојци:

* 250 г шпагета
* 100 мл павлаке за кување
* 1 л воде
* 8 ченова белог лука
* 3 супене кашике маслиновог уља
* со, бибер
* 100 г ренданог пармезана
* мало свежег першуна

Припрема:

1. У тигањ сипајте маслиново уље и додајте исецкан бели лук. Пржите на тихој ватри док лук не омекша (не сме да постане смеђ).

2. Затим додајте павлаку за кување, со и бибер и често промешајте док маса не постане густа.

3. У шерпу сипајте воду, посолите и додајте кашику уља. Кад прокува, додајте шпагете и скувајте их.

4. Готову тестенину сервирајте у тањире, прелијте сосом, поспите нарибаним пармезаном и украсите першуном.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

НЕ ЗНАМ, ВИ МИ РЕЦИТЕ: Новак Ђоковић бирао највеће спортисте свих времена, оно што је рекао за тенисере изненадиће многе (ВИДЕО)