КРЕМАСТО, ЛАКО И БРЗО: Савршени умак од фете
УМАК од фете је благог укуса, слан и сочан, прави се брзински, одличан је уз кромпириће, чипсеве или уз пилетину.
 
                                                                                    Фото Shutterstock
Састојци:
* 200 г фете
* 150 г грчког јогурта
* 2 кашике екстра девичанског маслиновог уља, плус додатно за покапати
* прстохват бибера
Рецепт за умак од фете:
Корак 1:
Припремите састојке
За умак од фете, припремите фета сир и грчки јогурт, ако вам је лакше, фета сир претходно исецкајте.
Корак 2:
Измутите састојке
Ставите фета сир и грчки јогурт у апарат за припрему хране и умутите док смеса не постане глатка. Наставите да мутите миксером док сипате маслиново уље, док се све не сједини.
Корак 3:
Сервирајте
Зачините умак и послужите покапано са мало уља и посипано са доста свеже млевеног црног бибера.
(StvarUkusa/Mondo)
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    ОДБРУСИЛА ЦАРИНИКУ: Гоцу на граници назвали Рашином мамом
ПЕВАЧИЦА без длаке на језику говори о односу са супругом Рашом Новаковићем, увек се са шалом осврћући на разлику у годинама која је многима била главна тема на почетку њиховог забављања.
31. 10. 2025. у 18:35
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)