ЗАПРШКА БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ, У ОВОМЕ ЈЕ ЦАКА: Спремите најбољу запршку и добићете најукуснији пасуљ!
ПАСУЉ је омиљено јело у многим домовима, нарочито у зимским данима, а да би испао изузетно укусан потребно је направити праву запршку.
![ЗАПРШКА БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ, У ОВОМЕ ЈЕ ЦАКА: Спремите најбољу запршку и добићете најукуснији пасуљ! ЗАПРШКА БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ, У ОВОМЕ ЈЕ ЦАКА: Спремите најбољу запршку и добићете најукуснији пасуљ!](/data/images/2024-02-05/449829_screenshot-2024-02-05-142526_fmob.jpg)
Фото Jutjub/Printskrin/Моја Кухиња Тања
Нико не може да оспори да је традиционални чорбасти пасуљ преукусан, али пасуљ са запршком нема конкуренцију, рекли би многи. Класична запршка за пасуљ и сочиво се прави од уља (масти), брашна и алеве паприке. У неким крајевима запршка се прави са свињском машћу, у другим са сланином, а у неким се запршка прави без брашна.
Први начин прављења запршке:
Брашно упржите до златне боје, додајте алеву паприку и полако разредите с делом чорбе. Након тога, све сипајте у пасуљ и према жељи оставите још неколико минута на ватри. Када вода испари, додајте мало брашна раствореног у води, а након тога оцеђени скувани пасуљ. Јело пржите док се не згусне.
Други начин прављења запршке:
Прво у потпуности скувајте пасуљ. Након тога, у другој посуди, упржите 1-2 ситно сецкане главице лука док не омекша, те додајте млевени парадајз и алеву паприку. Решеткастом кашиком извадите пасуљ и ставите у уље, а у исто време лагано притискајте. На овај начин се пребаци комплетан пасуљ. Зачини се наном, чубром, алевом паприком и послужује се.
(Super Žena/B 92)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
![ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице
УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.
14. 02. 2025. у 17:34
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![ТУРСКИ ПОПИС СРБА ИЗ 1455. ГОДИНЕ: Овако су се звали наши преци, стара имена која су данас заборављена ТУРСКИ ПОПИС СРБА ИЗ 1455. ГОДИНЕ: Овако су се звали наши преци, стара имена која су данас заборављена](/data/images/2025-02-18/573636_turuc_kf.jpg?time=1739865052)
ТУРСКИ ПОПИС СРБА ИЗ 1455. ГОДИНЕ: Овако су се звали наши преци, стара имена која су данас заборављена
ПРЕЛЕПА традиционална имена која су данас готово заборављена.
18. 02. 2025. у 08:50
Коментари (0)