ЗАПРШКА БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ, У ОВОМЕ ЈЕ ЦАКА: Спремите најбољу запршку и добићете најукуснији пасуљ!
ПАСУЉ је омиљено јело у многим домовима, нарочито у зимским данима, а да би испао изузетно укусан потребно је направити праву запршку.
Фото Jutjub/Printskrin/Моја Кухиња Тања
Нико не може да оспори да је традиционални чорбасти пасуљ преукусан, али пасуљ са запршком нема конкуренцију, рекли би многи. Класична запршка за пасуљ и сочиво се прави од уља (масти), брашна и алеве паприке. У неким крајевима запршка се прави са свињском машћу, у другим са сланином, а у неким се запршка прави без брашна.
Први начин прављења запршке:
Брашно упржите до златне боје, додајте алеву паприку и полако разредите с делом чорбе. Након тога, све сипајте у пасуљ и према жељи оставите још неколико минута на ватри. Када вода испари, додајте мало брашна раствореног у води, а након тога оцеђени скувани пасуљ. Јело пржите док се не згусне.
Други начин прављења запршке:
Прво у потпуности скувајте пасуљ. Након тога, у другој посуди, упржите 1-2 ситно сецкане главице лука док не омекша, те додајте млевени парадајз и алеву паприку. Решеткастом кашиком извадите пасуљ и ставите у уље, а у исто време лагано притискајте. На овај начин се пребаци комплетан пасуљ. Зачини се наном, чубром, алевом паприком и послужује се.
(Super Žena/B 92)
ПУТИН О ИСПОРУЦИ "ТОМАХАВКА": Ако Украјина нападне оружјем дугог домета, одговор ће бити запањујући
АКО Украјина покрене нападе оружјем дугог домета на Русију, одговор ће бити запањујући, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
23. 10. 2025. у 17:59
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
ЗЕМЉОТРЕС УСРЕД ДНЕВНИКА: Водитељка се обратила у страху: "Надам се да ће бити све у реду" (ВИДЕО)
ДОК је читала вести у ноћном Дневнику, прекинуо ју је земљотрес...
24. 10. 2025. у 19:43
Коментари (0)