ЗАПРШКА БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ, У ОВОМЕ ЈЕ ЦАКА: Спремите најбољу запршку и добићете најукуснији пасуљ!
ПАСУЉ је омиљено јело у многим домовима, нарочито у зимским данима, а да би испао изузетно укусан потребно је направити праву запршку.
Нико не може да оспори да је традиционални чорбасти пасуљ преукусан, али пасуљ са запршком нема конкуренцију, рекли би многи. Класична запршка за пасуљ и сочиво се прави од уља (масти), брашна и алеве паприке. У неким крајевима запршка се прави са свињском машћу, у другим са сланином, а у неким се запршка прави без брашна.
Први начин прављења запршке:
Брашно упржите до златне боје, додајте алеву паприку и полако разредите с делом чорбе. Након тога, све сипајте у пасуљ и према жељи оставите још неколико минута на ватри. Када вода испари, додајте мало брашна раствореног у води, а након тога оцеђени скувани пасуљ. Јело пржите док се не згусне.
Други начин прављења запршке:
Прво у потпуности скувајте пасуљ. Након тога, у другој посуди, упржите 1-2 ситно сецкане главице лука док не омекша, те додајте млевени парадајз и алеву паприку. Решеткастом кашиком извадите пасуљ и ставите у уље, а у исто време лагано притискајте. На овај начин се пребаци комплетан пасуљ. Зачини се наном, чубром, алевом паприком и послужује се.
(Super Žena/B 92)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)