БОГОВСКО ЈЕЛО ГОТОВО ЗА 20 МИНУТА: Најкремастији рижото
ЕВО два трика за најједноставнији и најкремастији рижото.
Састојци:
* пиринач округлог зрна, 1 1/2 шоља
* црни лук, 1 главица
* бели лук, 2 чена
* коцке за пилећу супу, 2
* маслиново уље, 3 кашике
* бело вино, 100 мл
* пармезан, рендани 1/2 шоље
* куркума, 1 кашика
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* путер, 70 г
Припрема:
Коцке за супу прелијте са 100 мл кључале воде и мешајте да се растворе. Потом налијте још 1,3 литре кључале воде и промешајте бујон. Црни лук добро уситните и кратко га пропржите на мало загрејаног уља. Додајте изгњечен бели лук, па кратко све мешајте и додајте опран пиринач. Пржите на јакој ватри уз стално мешање два минута, прелијте вином и крчкајте док алкохол не испари. Тада залијте кутлачом супе и стално мешајте док пиринач не упије супу. Понављајте наливање супом док се не потроши сва супа и док пиринач не омекша. Умешајте куркуму, потом пармезан, па проверите да ли је довољно слано и по потреби посолите. Побиберите и додајте маслац, па искључите ринглу и добро промешајте и одмах послужите.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАРОЧИТО ЈЕ ПОГОДНО ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦЕ: Одресци карфиола са путером од капара и презлом
06. 02. 2024. у 09:00
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)