БОГОВСКО ЈЕЛО ГОТОВО ЗА 20 МИНУТА: Најкремастији рижото
ЕВО два трика за најједноставнији и најкремастији рижото.
Састојци:
* пиринач округлог зрна, 1 1/2 шоља
* црни лук, 1 главица
* бели лук, 2 чена
* коцке за пилећу супу, 2
* маслиново уље, 3 кашике
* бело вино, 100 мл
* пармезан, рендани 1/2 шоље
* куркума, 1 кашика
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* путер, 70 г
Припрема:
Коцке за супу прелијте са 100 мл кључале воде и мешајте да се растворе. Потом налијте још 1,3 литре кључале воде и промешајте бујон. Црни лук добро уситните и кратко га пропржите на мало загрејаног уља. Додајте изгњечен бели лук, па кратко све мешајте и додајте опран пиринач. Пржите на јакој ватри уз стално мешање два минута, прелијте вином и крчкајте док алкохол не испари. Тада залијте кутлачом супе и стално мешајте док пиринач не упије супу. Понављајте наливање супом док се не потроши сва супа и док пиринач не омекша. Умешајте куркуму, потом пармезан, па проверите да ли је довољно слано и по потреби посолите. Побиберите и додајте маслац, па искључите ринглу и добро промешајте и одмах послужите.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАРОЧИТО ЈЕ ПОГОДНО ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦЕ: Одресци карфиола са путером од капара и презлом
06. 02. 2024. у 09:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)