ЕВО КАКО НАЈЈЕДНОСТАВНИЈЕ ДА НАПРАВИТЕ ОВАЈ СЛАТКИШ КОЈИ ВОЛЕ СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: Чудесан спој медених кора и кремастог фила

Novosti online

29. 02. 2024. у 15:00

ОВА руска медена посластица пробудиће вам сва чула и нећете моћи да је се заситите. Јако се брзо прави и вреди сваког труда.

ЕВО КАКО НАЈЈЕДНОСТАВНИЈЕ ДА НАПРАВИТЕ ОВАЈ СЛАТКИШ КОЈИ ВОЛЕ СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: Чудесан спој медених кора и кремастог фила

Фото Shutterstock

Савршен спој укуса меда и маскарпоне сира на танким корицама натераће вас да се заљубите у њега на први залогај.

 Састојци за кору: 

* 2 јаја
* 200 г шећера
* 100 г маслаца
* 1 кашичица соде
* 4 пуне кашике меда
* 3 кашике млека
* 1 ванилин шећер
* 600 г брашна

 Састојци за фил: 

* 100 г шећера

* 700 мл киселе павлаке
* 400 г маскарпоне сира
* 200 мл слатке павлаке

Припрема:

1. Коре: најпре умутити беланца чврсто те им додати жуманца и шећер. Додати потом све састојке осим маслаца и брашна и све лепо сјединити. Пребаците на ринглу и онда додати маслац у смесу. Мешајте све време док се маслац не истопи и створи се као пена од креме. Када се истопи склоните 10 минута са стране да се охлади па додајте брашно мало по мало. Умесите рукама лопту на пек-папиру.

2. Тесто: поделити на 10 делова и развуците на пек-папиру мале коре. Када развучете, обручом од 18-20 цм, направите облик круга, а све оно што остане са стране ставите на папир и пеците заједно са корама јер ћете са тим посипати готову торту. Пече се на преврнутом плеху на 180° између 5-7 минута (када рубови порумене, готово је). Оставите на равној подлози да се охладе.

3. Фил: прво умутите слатку павлаку док не добијете чврстину као шлаг па додајте остало. Све помешајте тако да крем буде без грудвица.

4. Коре слажете у калупу и премазујете их филом, а затим их оставите преко ноћи у фрижидеру. Сутрадан поспете са оним мрвицама које сте пекли заједно са корама.

Сада вам преостаје само да уживате у овом меденом специјалитету.

Пријатно!

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

КРАЉ ЦИГАНА! Ево шта Никола Јокић каже када се погледа у огледало! Саиграч све открио (ВИДЕО)