СВИ ДРЖЕ НА ОВОМ МЕСТУ, А ТО УБРЗАВА ТРУЉЕЊЕ: Где треба да чувате јабуке да остану дуго свеже?
ЈАБУКА здравље чува, а одлично се слаже са бројним посластицама и питама.
Постоје нека општа правила које јабуке ће дуже да трају, али данас вам доносимо цаке како да учините да остану свеже недељама.
Опште позната правила
Мања јабука са дебљом кожицом ће дуже да траје од велике са танком кором.
Вероватно знате да кисела сорта дуже траје од слатке.
Истина је да ако ставите једну покварену јабуку, она ће утицати на остале здраве.
Чак и ако јабука има само малу флекицу, састојак етилен се брже испушта, па ће да поквари остале око ње.
Где не треба да држите јабуке
Немојте да држите јабуке близу другог воћа, посебно банана, грожђа или бресака, такође због етилена.
Немојте да чувате јабуке на столу или кухињи, јер ако их не искористите за неколико дана, кренуће да се кваре.
Чувајте јабуке у фрижидеру + додатна цака
Најбоље је да чувате јабуке у вратима фрижидера, јер тамо могу да опстану 3 до 4 недеље.
А ако их ставите у пластичну чинију са поклопцем у фрижидер, а на дно и преко јабука ставите парче убруса, он ће да скупи вишак влаге и успори прерано труљење.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА ШНЕНОКЛА: Испробајте овај невероватан дезерт с неописивим укусом
13. 03. 2024. у 17:44
КОЛАЧ СА ОРАСИМА И ЈАБУКАМА: Бакина посластица којој нема равне
12. 03. 2024. у 22:30
ПИТА СА ШЉИВАМА И ЧОКОЛАДОМ: Врло једноставна посластица, а тако укусна
12. 03. 2024. у 20:30
ПРЕД НАМА СУ ОДЛУЧУЈУЋЕ НЕДЕЉЕ: Европа на коленима са посвађаним лидерима, а Украјина пред амбисом
ПОЉСКИ премијер Доналд Туск рекао је да ће наредне седмице бити одлучујуће, не само за украјински сукоб, већ и за европску будућност.
17. 11. 2024. у 18:44
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)