ЈЕДНОСТАВАН ЗА ПРИПРЕМУ, ОДЛИЧНОГ УКУСА: Посни намаз са тиквицом и печеном паприком
У току је Васкршњи пост, а рецепата за доручак и вечеру никад доста.
Ми вам предлажемо да направите намаз од тиквице и печене паприке који можете да служите и као умак. Припрема је најлакша могућа, састојци се изблендирају, а ако желите можете да додате још неко поврће по жељи.
Намаз са тиквицом можете да користите и као прелив за посну тестенину.
Састојци:
1 печена паприка
1 тиквица
2 чена белог лука
1 кашичица тахинија
Припрема:
Ако немате печену паприку у замрзивачу, онда свежу ставите на плех, па науљите и посолите. Пеците неких пола сата, а онда умотајте у алу фолију и оставите да се охлади. Затим је ољуштите, извадите семенке и петељку и ставите у блендер.
У тигању на мало уља пропржите исецкану тиквицу, па зачините по жељи. Процедите од вишка уља и додајте у блендер са паприком. У блендер додајте бели лук и тахини, па добро изблендирајте да добијете глатку смесу.
Служите намаз.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)