БАВАРСКА ЧОРБА ОД КРОМПИРА И КОБАСИЦЕ: Њена припрема је врло једноставна, а одушевиће све праве гурмане

Новости онлине

28. 03. 2024. у 14:41

Баварска кухиња синоним је за јаку домаћинску храну, која умногоме подсећа на нашу трпезу. Кобасице су незаобилазан део њихове традиције и спремају се на безброј начина.

БАВАРСКА ЧОРБА ОД КРОМПИРА И КОБАСИЦЕ: Њена припрема је врло једноставна, а одушевиће све праве гурмане

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 200 г свежих кобасица
  • 600 мл темељца
  • 1 кг кромпира
  • 2 шаргарепе
  • 2 црвене паприке
  • 1 главица лука
  • 2 чена белог лука
  • 1 кашичица алеве паприке
  • со, бибер
  • мало уља

Припрема:

У дубоку шерпу ставите ситно насецкан црни и бели лук, па динстајте док се не застакле. Паприке исецкајте, ставите у шерпу и динстајете још пар минута док не омекну. Сипајте темељац, убаците кромпир и шаргарепу које сте исекли на мање коцке, све зачините по укусу, поклопите и оставите да се крчка око 15 минута. Кобасице исеците на колутове, па их додајте у чорбу, а уколико има потребе, ставите још зачина, смањите ватру и кувајте још 15 минута. Служите док је још врућа уз препечени хлеб.

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК НА ЗАПАДУ: Русија последњих недеља заузела више територија, него Кијев у контраофанзиви 2023.

ШОК НА ЗАПАДУ: Русија последњих недеља заузела више територија, него Кијев у контраофанзиви 2023.

РУСКЕ снаге су при напредовању последњих недеља, укључујући у Харковској области, заузеле више територија, него украјинска војска током неуспешне контраофанзиве 2023. године, пише лист „Вашингтон пост“, позивајући се на аналитичаре.

18. 05. 2024. у 08:18

Коментари (0)

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове