3 ТОП САВЕТА ЗА ПОХОВАНО МЕСО: Сви воле поховано месо, а ево и неколико савета како да вам испадне укусно
Коју год врсту меса да изаберете, битно је како ћете да га спремите, јер од тога зависи укус. Најбитнија од свега је маринада, а што дуже стоји то је боље.

Foto: Shutterstock
Избор меса је кључан
Најбитније је да изаберете квалитетно месо и да га исечете како треба. Дебљина око 1 цм је идеална за шницле, а свињско, ћуреће, пилеће и телеће је најбоље за пох.
Маринада
Битно је да припремите добру маринаду и да месо одстоји у њој минимум сат времена, а најбоље је преко ноћи. Тако ће месо бити сочније, а најбоља маринада се прави од маслиновог уља, белог лука, сока од лимуна и зачинског биља.
Поховање
Ако желите да пох буде хрскав, потребно је да маринарно месо уваљате у брашно, па у јаја и на крају у презле. Можете да додате и неке зачине у јаја или брашно како би месо било укусније. Ни сир није лоше решење.
Препоручујемо

НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ТОРТИЉЕ: Домаће тортиље су много укусније него куповне
16. 05. 2024. у 20:00

"ДА ЛИ НАС ЈЕ ТРАМП ПРЕВАРИО?" Немачки медији брује, шок у Берлину због слања америчких система "патриот" Украјини
ТО ЈЕ била велика нада у заштити од Путинових ракета: у понедељак је председник САД Доналд Трамп најавио да ће Украјини бити испоручено оружје, али да ће Европљани морати све да плате. Сада се испоставља да Немачка неће само финансирати, већ ће морати и сама да испоручи сопствену противваздушну одбрану, иако је већ сада у дефициту, пише немачки Билд.
19. 07. 2025. у 10:22

СКАНДАЛ ТРЕСЕ НЕМАЧКУ: Погледајте колико је Аналена Бербок потрошила на шминку за само три месеца
КАБИНЕТ бившег немачког канцелара Олафа Шолца издвојио је скоро 590.000 евра из јавних средстава за шминкање и уређивање изгледа државних функционера у периоду од 2022. до марта 2025. године, пише Билд позивајући се на податке немачке владе.
19. 07. 2025. у 11:16

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)