САРМИЦЕ ОД БЛИТВЕ: Тако сочне да се топе при сваком залогају
Искористите сезону зелениша на најбољи начин. Блитва је нискокалорично поврће са високим садржајем магнезијума, гвожђа, калијума и витамина А, Ц и К, веома је храњива, што је чини савршеном намирницом не само за ваше здравље, већ и за укусан оброк.

Foto: Shutterstock
Састојци:
-
30 листова блитве
за пуњење:
1 главица црног лука
300 г млевеног меса
150 г пиринча
со и бибер према укусу
суви биљни зачин, према укусу
уље -
за прелив:
2 дл киселе павлаке
2 јајета
50 мл млека
со
слатка зачинска паприка
Припрема:
Оперите добро листове блитве, одрежите петељке и кратко избланширајте у проврелој сланој води. Оставите их са стране да се оцеде.
Пређите на припрему фила. Упржите на мало уља црни лук, а када постане стакласт, додајте му млевено месо и још кратко динстајте.
Зачините смесу наведеним зачинима, према укусу.
Посебно обарите пиринач у води, мало га посолите и сједините са месом и луком.
Узмите листове блитве један по један. Раширите лист на длан, сипајте на њега кашику фила и умотајте у сармицу.
Подмажите ватросталну посуду уљем и ређајте сармице, једну до друге.
Направите прелив од павлаке, јаја, соли и мало млека. Све добро размутите виљушком и прелите преко сармица.
Сармице ставите у рерну и тек тада је укључите на 250 степени.
Пеците док сармице не порумене и док не испари сва течност. Поспите слатком зачинском паприком.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа "Тајмс" су легитимна војна мета
БИВШИ руски председник Дмитриј Медведев данас је означио уреднике британског листа "Тајмс" као "легитимну војну мету", реагујући на њихово писање о убиству руског генерала Игора Кирилова, пренели су британски медији.
19. 12. 2024. у 09:50

УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став
ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.
18. 12. 2024. у 17:25

ТРАМП ИМА НОВУ ФРИЗУРУ: Мреже се усијале од коментара (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп због једног снимка постао је тема бројних расправа. На X-у (бившри Твитер) се, наиме, појавио снимак која га приказује са новом фризуром.
19. 12. 2024. у 08:37 >> 19:03
Коментари (0)