САРМИЦЕ ОД БЛИТВЕ: Тако сочне да се топе при сваком залогају

Новости онлине

18. 05. 2024. у 09:00

Искористите сезону зелениша на најбољи начин. Блитва је нискокалорично поврће са високим садржајем магнезијума, гвожђа, калијума и витамина А, Ц и К, веома је храњива, што је чини савршеном намирницом не само за ваше здравље, већ и за укусан оброк.

САРМИЦЕ ОД БЛИТВЕ: Тако сочне да се топе при сваком залогају

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 30 листова блитве

    за пуњење:

    1 главица црног лука
    300 г млевеног меса
    150 г пиринча
    со и бибер према укусу
    суви биљни зачин, према укусу
    уље

  • за прелив:

    2 дл киселе павлаке
    2 јајета
    50 мл млека
    со
    слатка зачинска паприка

Припрема:

Оперите добро листове блитве, одрежите петељке и кратко избланширајте у проврелој сланој води. Оставите их са стране да се оцеде.

Пређите на припрему фила. Упржите на мало уља црни лук, а када постане стакласт, додајте му млевено месо и још кратко динстајте.

Зачините смесу наведеним зачинима, према укусу.

Посебно обарите пиринач у води, мало га посолите и сједините са месом и луком.

Узмите листове блитве један по један. Раширите лист на длан, сипајте на њега кашику фила и умотајте у сармицу.

Подмажите ватросталну посуду уљем и ређајте сармице, једну до друге.

Направите прелив од павлаке, јаја, соли и мало млека. Све добро размутите виљушком и прелите преко сармица.

Сармице ставите у рерну и тек тада је укључите на 250 степени.

Пеците док сармице не порумене и док не испари сва течност. Поспите слатком зачинском паприком.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП ОТКРИО СВОЈИМ САВЕТНИЦИМА: Ову земљу ће прву посетити када преузме дужност председника САД

ТРАМП ОТКРИО СВОЈИМ САВЕТНИЦИМА: Ову земљу ће прву посетити када преузме дужност председника САД

НОВОИЗАБРАНИ амерички председник Доналд Трамп рекао је саветницима да жели да отпутује у Кину након преузимања дужности, објавио је јуче Волстрит џурнал, позивајући се на изворе блиске разговорима.

19. 01. 2025. у 08:22

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

ОВО ЈЕ МАРКО КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО КОД ЗРЕЊАНИНА: Потресне речи комшинице - То ће бити велика сахрана, његове сви знају и воле...