НЕ БАЦАЈТЕ ОСТАТКЕ ХЛЕБА: Направите невероватну попару са парадајз сосом
НЕРЕТКО се дешава да нам остане стари хлеб, који онда бацамо.
Ипак, од хлеба који није свеж може да се направи изврстан оброк - Попара са парадајз сосом.
У попару са парадајз сосом додајте лук и босиљак, и добићете зачињено, а лагано јело.
Састојци:
200 г старог хлеба
1 црвени лук
Маслиново уље
20 г свежег босиљка
100 мл повртног бујона
Бибер и со по укусу
Рецепт за попару са парадајз сосом
За попару са парадајз сосом насеците хлеб на танке кришке, пресеците ако су велике. Такође, један црвени лук исеците на кришке и затим на мале лиске.
У тигањ ставите маслиново уље, а потом убаците лук. Динстајте минут-два па убаците парадајз пире. Додајте бибер и со, повртни бујон и свежи босиљак. Све добро промешајте и динстајте 2 минута.
Након тога преко соса ставите кришке хлеба. Поклопите тигањ и оставите да се крчка десет минута. Узмите дрвену кашику и размрвите хлеб, све добро измешајте. Сервирајте и уживајте у попари са парадајз сосом.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)