СОЧНЕ, УКУСНЕ И - ПОСНЕ: Пробајте лазање са спанаћем и шампињонима

Татјана Марковић

01. 04. 2024. у 07:00

ПОСНЕ лазање са спанаћем и шампињонима праве се са посним корама и посним бешамел сосом.

СОЧНЕ, УКУСНЕ И  - ПОСНЕ: Пробајте лазање са спанаћем и шампињонима

Фото: Shutterstock

 Шампињони су меснати, те мењају месо у овом јелу.  А ево и како да направите посне лазање са спанаћем и шампињонима.

Састојци:

Посне коре за лазање
350 г шампињона
150 г свежег спанаћа
300 мл посног бешамел соса
200 мл парадајз соса
Со и бибер по укусу
Суви зачин по укусу
Уље
2 чена белог лука
1 црвени лук

Рецепт за посне лазање са спанаћем и шампињонима

За посне лазање са спанаћем и шампињонима прво испржите бели и црвени лук на уљу, а потом додајте исецкане шампињоне и динстајте док не омекшају, неких десетак минута. Додајте потом и исецкани спанаћ и динстајте док спанаћ не усахне. Док се све динста, у другој шерпи направите посни бешамел сос.

Припремите ватросталну посуду и премажите је по дну парадајз сосом, а затим ставите ред посних кора за лазање. Преко њих ставите шампињоне и спанаћ, и прелијте их бешамел сосом. Ређајте коре, фил и сос.

Када послажете све коре и фил у ватросталну, прелијте на врху парадајз сосом. Укључите рерну и загрејте је на 180 степени. Пеците лазање 35 минута, док не добије златну боју. Сервирајте и уживајте у посним лазањама са спанаћем и шампињонима.

(Ствар укуса)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

ОВО што се назива новинаром Нове С у јутарњем програму изговорио је реченицу због које би у свакој држави завршио у затвору.

30. 06. 2025. у 07:38

Коментари (0)

БОРБА ЗА РОДНУ РАВНОПРАВНОСТ: Непоколебљива енергија једнакости међу половима