СЛАДОЛЕД ОД ЈАГОДЕ НА ШТАПИЋУ: Потребна су само 4 састојка, а деца ће га обожавати
У топлим данима, можете да се освежите куповним сладоледом, или да изаберете бољу варијанту и да сами направите домаћи сладолед. Брзо се прави, здравији је, а што је најбоље од свега има пун укус воћа, а можете да користите било које друго воће по жељи.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 150 г јагода
- 10 г шећера у праху
- 50 мл воде
- 50 мл слатке павлаке
Припрема:
У чинију додајте јагоде, шећер у праху и воду, па све измиксајте да добијете кашу. Мешајте док се све добро не сједини. У калупе за сладолед сипајте смесу до половине калупа. Замрзните на нека 2 сата. За то време умутите слатку павлаку да добијете густ шлаг. Када се сладолед заледио уз помоћ шприца или кашичице допуните калупе до краја павлаком. У сваки забодите по штапић, па вратите у замрзивач на 3 сата. Након тога пажљиво извуците сладолед из калупа и спреман је за јело.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

"КОЛАЧ МИЛИОНЕРА": Посластица од карамеле и чоколаде која ће вас распаметити
02. 04. 2024. у 15:00

ПОСНЕ ЖЕРБО КУГЛИЦЕ: Праве се од три састојка, спремне за 10 минута
28. 03. 2024. у 12:18

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"КОМПЛИТЛИ ФРИ ОФ ЧАРЏ": Да ли сте чули како Путин прича енглески? (ВИДЕО)
РУСКИ председник Владимир Путин имао је у фебруару телефонски разговор с америчким председником Доналдом Трампом о окончању рата у Украјини, а иако тада није саопштено којим су језиком причала двојица државника вероватно се свако користио својим матерњим и ослонио на преводиоце.
17. 04. 2025. у 15:25
Коментари (0)