КАКО ДА ПЕЦИВО БУДЕ СВЕЖЕ И СУТРАДАН: Тајна је у три састојка

Новости онлине

26. 04. 2024. у 07:00

Мешање теста није баш најлакши посао, али није ни претерано захтеван.

КАКО ДА ПЕЦИВО БУДЕ СВЕЖЕ И СУТРАДАН: Тајна је у три састојка

Фото: Приватна архива

Ако испратите рецепт како треба, сигурно ће вам пециво, хлеб или слаткиши испасти одлично. Ипак, често се дешава да сутрадан пециво и није претерано свеже, а када купите готове производе они обично дуже трају. И за то постоје трикови, а у наставку текста прочитајте како да направите пециво које ће бити свеже и сутрадан.

Уље

Користите уље уместо путера. Путер и маргарин чине пециво мекшим, али због ових састојака оно није дуго свеже. Зато је боље да их замените уљем како бисте осигурали свежину. 

Јогурт или кефир 

Уместо млека користите јогурт или кефир и тесто ће бити мекше, а самим тим и пециво. Такође, биће свеже данима. 

Не претерујте са јајима

Не претерујте са јајима. Јаја чине пециво густим. Ако желите да дуже остане мекано, не додајте више од једног јајета на 500 мл течности.

(stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАДА ЈЕ РАК ПЛУЋА ИЗЛЕЧИВ? Докторка Ђурђевић дала одгоор на питање о страшној болести (ВИДЕО)