ЕВО КАКО ЛАКО И БРЗО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ КОБАСИЦЕ КОД КУЋЕ: Укусније и боље од куповних

Новости онлине

22. 05. 2024. у 19:00

Природне кобасице, без адитива и вештачких боја.

ЕВО КАКО ЛАКО И БРЗО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ КОБАСИЦЕ КОД КУЋЕ: Укусније и боље од куповних

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 450 г свињског меса
  • 450 г јунетине
  • 100 г сланине
  • 1,5 кашичица морске соли
  • 1 кашичица целог семена жуте горушице
  • 1/2 кашичица бибера
  • 1/2 кашичице италијанског зачина
  • 1/2 шоље хладне воде
  • 1 свињско црево

Припрема:

Добро исперите и оставите свињско црево да стоји у топлој води око сат времена. За то време издвојите једну четвртину и свињског и јунећег меса и исецкајте на ситне коцкице. Исто урадите и са сланином. Остатак меса добро самељите и помешајте.

У велику ванглу преспите и сецкано и млевено месо, додајте сланину и све зачине, прелијте леденом водом и све добро мешајте који минут.

Уз помоћ машине за месо и специјалног наставка, или коришћењем обичног левка сипајте припремљено месо у свињско црево, а потом га на места заврните у препознатљив облик кобасице.

Припремите плех за печење и обложите га папиром за печење.

Сваку кобасицу избоцкајте на пар места, и положите на плех.

Убаците у загрејану рерну и пеците око један сат на 180 степени.  Оцедите вишак течности, окрените кобасице и пеците их још пет минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РАМА ЖЕСТОКО УДАРИО НА СРБИЈУ ЗБОГ КОСОВА: Изнео драстичан предлог после бламаже лажне државе у Бриселу

РАМА ЖЕСТОКО УДАРИО НА СРБИЈУ ЗБОГ КОСОВА: Изнео драстичан предлог после бламаже лажне државе у Бриселу

ПРЕМИЈЕР Албаније Еди Рама изјавио је да тзв. Косово треба да замрзне дијалог са Србијом без рока и да тежи нормализацији односа са њом кроз билатерални дијалог са Европском унијом, као и да терет кривице за деградацију тог процеса мора да падне на Србију.

20. 12. 2024. у 15:17

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ПРЕСТАЛИ СМО ДА ИГРАМО ОДБРАНУ, ЖАО МИ ЈЕ...: Прве речи Жељка Обрадовића после пораза од Ефеса