ЕВО КАКО ЛАКО И БРЗО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ КОБАСИЦЕ КОД КУЋЕ: Укусније и боље од куповних

Новости онлине

22. 05. 2024. у 19:00

Природне кобасице, без адитива и вештачких боја.

ЕВО КАКО ЛАКО И БРЗО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ КОБАСИЦЕ КОД КУЋЕ: Укусније и боље од куповних

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 450 г свињског меса
  • 450 г јунетине
  • 100 г сланине
  • 1,5 кашичица морске соли
  • 1 кашичица целог семена жуте горушице
  • 1/2 кашичица бибера
  • 1/2 кашичице италијанског зачина
  • 1/2 шоље хладне воде
  • 1 свињско црево

Припрема:

Добро исперите и оставите свињско црево да стоји у топлој води око сат времена. За то време издвојите једну четвртину и свињског и јунећег меса и исецкајте на ситне коцкице. Исто урадите и са сланином. Остатак меса добро самељите и помешајте.

У велику ванглу преспите и сецкано и млевено месо, додајте сланину и све зачине, прелијте леденом водом и све добро мешајте који минут.

Уз помоћ машине за месо и специјалног наставка, или коришћењем обичног левка сипајте припремљено месо у свињско црево, а потом га на места заврните у препознатљив облик кобасице.

Припремите плех за печење и обложите га папиром за печење.

Сваку кобасицу избоцкајте на пар места, и положите на плех.

Убаците у загрејану рерну и пеците око један сат на 180 степени.  Оцедите вишак течности, окрените кобасице и пеците их још пет минута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

КАД ИМАТЕ МЕСИЈА СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ! Интер Мајами сања нову сензацију и кује план да елиминише првака Европе