ЕВО КАКО ЛАКО И БРЗО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ КОБАСИЦЕ КОД КУЋЕ: Укусније и боље од куповних
Природне кобасице, без адитива и вештачких боја.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 450 г свињског меса
- 450 г јунетине
- 100 г сланине
- 1,5 кашичица морске соли
- 1 кашичица целог семена жуте горушице
- 1/2 кашичица бибера
- 1/2 кашичице италијанског зачина
- 1/2 шоље хладне воде
- 1 свињско црево
Припрема:
Добро исперите и оставите свињско црево да стоји у топлој води око сат времена. За то време издвојите једну четвртину и свињског и јунећег меса и исецкајте на ситне коцкице. Исто урадите и са сланином. Остатак меса добро самељите и помешајте.
У велику ванглу преспите и сецкано и млевено месо, додајте сланину и све зачине, прелијте леденом водом и све добро мешајте који минут.
Уз помоћ машине за месо и специјалног наставка, или коришћењем обичног левка сипајте припремљено месо у свињско црево, а потом га на места заврните у препознатљив облик кобасице.
Припремите плех за печење и обложите га папиром за печење.
Сваку кобасицу избоцкајте на пар места, и положите на плех.
Убаците у загрејану рерну и пеците око један сат на 180 степени. Оцедите вишак течности, окрените кобасице и пеците их још пет минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ТОРТИЉЕ: Домаће тортиље су много укусније него куповне
16. 05. 2024. у 20:00

ХОР ЋЕ ПЕВАТИ НА САХРАНИ: Овако ће Саша Поповић бити испраћен на вечни починак, опело ће служити више свештеника
КРЕАТИВНИ директор "Гранда" Саша Поповић преминуо је 1. мата у болници у Паризу, а у четвртак ће бити сахрањен на Бежанијском гробљу и његови најмилији ће га испратити уз хор.
04. 03. 2025. у 17:37

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.
04. 03. 2025. у 15:24

"ХОЋУ ЕУТАНАЗИЈУ" Ведрана Рудан донела одлуку: "Рекла сам деци да је готово, нећу да умирем на рате"
ЗА лечење јој је било потребно доста новца, а део је стигао из Србије, од директора издавачке куће која објављује њена дела.
03. 03. 2025. у 09:53
Коментари (0)