СЛАСНИ КУКУРУЗ ИЗ РЕРНЕ: Заборавите роштиљ, овако је још укуснији

Новости онлине

04. 06. 2024. у 17:00

Кукуруз из рерне биће једнако укусан, сластан и мирисан као онај што сте куповали као деца на улици, а иза припреме неће остати превише нереда што ће и само уживање учинити далеко слађим.

СЛАСНИ КУКУРУЗ ИЗ РЕРНЕ: Заборавите роштиљ, овако је још укуснији

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 клипа кукуруза
  • 100 г путера
  • 1 чен белог лука
  • 1 кашика ситно сецканог свежег першуна

Припрема:

Рерну прво загрејте на 200 степени, а затим у посебној посуди помешајте отопљени путер, протиснути бели лук и ситно сецкани першун. Исеците четири вец́а комада фолије. У сваки комад фолије спакујте по један клип кукуруза, премажите га сосом од путера са свих страна и добро затворите углове фолије да сви састојци остану у паковању. Пеците потпуно затворено око 30 минута, а последњих десет минута отворите фолију и пустите да кукуруз поприми боју.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           (trpeza)                                                                                                                                                                                                               

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О СЦЕНАРИЈУ КОЈИ НИКО НИЈЕ НИ САЊАО: Народ је био у заблуди (ВИДЕО)