ЗАЧИЊЕНА И ПИКАНТНА ПЕЧЕНА СЛАНИНА: Хрскава и ароматична и заиста нико неће моћи да се суздржи да је не проба
Печена сланина која је зачињена и преливена медом је одличан прилог.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 80 г смеђег шећера
- 1/2 кашичице млевених пахуљица црвене паприке
- 1/2 кашичице кајенског бибера
- 1/2 кашичице грубо млевеног бибера
- 450 г дебело исечених трака сланине
- 60 мл меда
Припрема:
Загрејте рерну на 180°. Тепсију обложите папиром за печење. Помешајте смеђи шећер, пахуљице црвене паприке, кајенски бибер и млевени бибер. Уваљајте свако парче сланине у мешавину шећера и ставите у припремљену тепсију.
Пеците док не порумени и не постане хрскаво, 20-25 минута. Извадите из рерне, прелијте медом. Вратите плех у рерну и пеците док сланина не буде сјајна, али сува, око 5 минута. Пребаците сланину на решетку за хлађење (не користите папирне убрусе, јер ће се залепити за сланину). Сервирајте топло и уживајте.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗА ЉУБИТЕЉЕ КОБАСИЦЕ: Припремите брзи, али мало другачији хот дог
05. 06. 2024. у 13:00

СЛАСНИ КУКУРУЗ ИЗ РЕРНЕ: Заборавите роштиљ, овако је још укуснији
04. 06. 2024. у 17:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)