ЗАЧИЊЕНА И ПИКАНТНА ПЕЧЕНА СЛАНИНА: Хрскава и ароматична и заиста нико неће моћи да се суздржи да је не проба
Печена сланина која је зачињена и преливена медом је одличан прилог.
Састојци:
- 80 г смеђег шећера
- 1/2 кашичице млевених пахуљица црвене паприке
- 1/2 кашичице кајенског бибера
- 1/2 кашичице грубо млевеног бибера
- 450 г дебело исечених трака сланине
- 60 мл меда
Припрема:
Загрејте рерну на 180°. Тепсију обложите папиром за печење. Помешајте смеђи шећер, пахуљице црвене паприке, кајенски бибер и млевени бибер. Уваљајте свако парче сланине у мешавину шећера и ставите у припремљену тепсију.
Пеците док не порумени и не постане хрскаво, 20-25 минута. Извадите из рерне, прелијте медом. Вратите плех у рерну и пеците док сланина не буде сјајна, али сува, око 5 минута. Пребаците сланину на решетку за хлађење (не користите папирне убрусе, јер ће се залепити за сланину). Сервирајте топло и уживајте.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗА ЉУБИТЕЉЕ КОБАСИЦЕ: Припремите брзи, али мало другачији хот дог
05. 06. 2024. у 13:00
СЛАСНИ КУКУРУЗ ИЗ РЕРНЕ: Заборавите роштиљ, овако је још укуснији
04. 06. 2024. у 17:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)