РЕЦЕПТ ЗА БРЗЕ ТОРТИЉЕ СА ПИЛЕТИНОМ: Лагане пилеће тортиље су одличне за ужину или вечеру
Праве се са печеном пилетином па ће вам добро доћи да их направите ако вам је остало печене пилетине од ручка. Тортиље са пилетином сервирајте са павлаком или слатким чили сосом.
Састојци:
- 4 велике тортиље
- 1 авокадо, насечен
- 40 г беби спанаћа
- 4 кашике крем сира или павлаке
- 200 г печеног белог меса, исецканог
- 4 кашике парадајз пасте
- 50 г кукурузних пахуљица
- 80 г ренданог качкаваља
Припрема:
Ставите тортиљу на даску за сечење. Користећи нож или маказе, направите рез од центра тортиље до ивице, као први рез у торти и тако је поделите на 4 дела, . Крећући се од пресека, напуните сваку од четири четвртине тортиље следећим филовима: авокадо и беби спанаћ, павлака и пилетина, парадајз паста и кукурузне пахуљице, рендани сир.
Када су све четири четвртине тортиље пуне, треба да их преклопите. Почните са четвртином пуњеном авокадом и преклопите је на парадајз пасту са кукурузним пахуљицама. Затим преклопите на четвртину са пилетином, па на крају на четвртину са сиром. Поновите са преосталим тортиљама и састојцима.
Ставите пресавијене тортиље у загрејани тостер и тостирајте док сир не почне да се топи. Сервирајте одмах са павлаком или слатко-љутим сосом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈОГУРТ СА КАЈСИЈАМА: Прелива се сирупом, а толико је сочан да ћете тражити репете
05. 06. 2024. у 17:00
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)