ДА ЈЕЛО НЕ ИСПАДНЕ НЕУКУСНО: Корисни савети како да правилно одмрзавате и припремате поврће

Новости онлине

25. 06. 2024. у 19:00

Избегните неке уобичајене грешке због којих јело може да испадне неукусно, помоћу корисних савета.

ДА ЈЕЛО НЕ ИСПАДНЕ НЕУКУСНО: Корисни савети како да правилно одмрзавате и припремате поврће

Foto: Shutterstock

1. Не треба термички да обрађујете све смрзнуто поврће

Поједине врсте смрзнутог поврћа можете да једете баш такво какво јесте, без кувања, пржења и микроталасне. Довољно је да га одмрзнете и убаците у салату или смути. Ту спада поврће попут кеља, спанаћа, шаргарепе, лука итд.

2. Одмрзавање смрзнутог поврћа

Овај корак није увек неопходан и одузима време. Зависи од тога шта кувате/пржите. Смрзнуто поврће, без обзира које, може да се кува и када је у том агрегатном стању. Штавише, одмрзавање није пожељно нарочито када је у питању замрзнуто зачинско биље, јер тиме губи својства, па је треба да га додате директно у јело, без одрмзавања. Ипак, пожељно је да одмрзнете и оцедите течност у случајевима када желите да избегнете да јело постане воденасто.

3. Одмрзавате у микроталасној рерни

Одмрзавање поврћа у микроталасној је одличан начин да га прирпемите када немате времена. Међутим, водите рачуна да не одмрзавате предуго, за почетак 60 секунди па проверите у каквом је стању и продужите ако је потребно. Може се десити да загори, па су боље опције кување на пари, бланширање, динстање или пржење.

4. Трајање припреме

Време термичке обраде смрзнутог поврћа се разликује у зависности од врсте поврћа. Увек проверите на паковању, уколико је куповно. За мање комаде, тање или мекше, време припреме је краће, попут грашка и шаргарепе. Међутим, за храну попут тиквица или великих комада поврћа, биће вам потребно мало више времена. Веће комаде поврћа ћете свакако термички да обрађујете уместо да их једете сирове. Кромпир и батат, на пример, обавезно морају да се скувају.

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

КАКВА БОМБА: Митровића по сваку цену желе у Премијер лиги?