ПОХОВАНИ СЛАДОЛЕД: Посластица којој је немогуће одолети

Новости онлине

03. 07. 2024. у 13:00

Поховани сладолед је десерт направљен од куглице сладоледа која је јако замрзнута, а потом уваљана у хрскаву смесу или тесто, пре него што почне да се пржи у врелом уљу.

ПОХОВАНИ СЛАДОЛЕД: Посластица којој је немогуће одолети

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг сладоледа од ваниле
  • 250 г здробљених кукурузних пахуљица
  • 130 г кокосових пахуљица
  • 4 кашичице цимета
  • 3 велика беланца
  • 2 кашике шећера
  • Уље за пржење
  • Чоколадни сируп или мед за преливање

Припрема:

Ставите шест кугли сладоледа на плех за печење. Замрзните их минимум на 2 сата. У плиткој посуди помешајте кукурузне пахуљице, кокос и цимет. Замрзнуте куглице сладоледа уваљајте у мешавину мрвица. Вратите их на плех за печење и поново замрзните на најмање 30 минута. Сачувајте преосталу мешавину мрвица за следеће кораке.

У средњој чинији умутите беланца и шећер док не постану пенасти. Умочите премазане куглице сладоледа у мешавину јаја, па поново добро уваљајте у мешавину мрвица. Поново замрзните на сат времена. У међувремену, охладите тањир у фрижидеру. Када сте спремни за пржење, загрејте уље у шерпи. Поставите охлађени тањир поред тигања. Извадите једну по једну куглицу сладоледа из замрзивача. Брзо умочите у врело уље, док површина не постане хрскава и браон, 8 до 10 секунди. Извадите из врелог уља шупљикавом кашиком и ставите на охлађени тањир. Поновите са преосталим куглицама сладоледа. Сервирајте одмах уз мало прелива по жељи.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АКО ПОБЕДИМ, ПОНИШТИЋУ ТУ ОДЛУКУ! Марин Ле Пен уздрмала Кијев, обећала све мању подршку Украјини

АКО ПОБЕДИМ, ПОНИШТИЋУ ТУ ОДЛУКУ! Марин Ле Пен уздрмала Кијев, обећала све мању подршку Украјини

ДОК Украјина губи територију у рату против Русије, изгледа да ће подршка једном од највећих присталица Кијева ослабити ако крајња десница дође на власт на француским парламентарним изборима у недељу.

05. 07. 2024. у 20:12

СИНЕ МОЈ ЈЕДИНИ, ДОЋИ ЋЕ МАЈКА ДА ТИ ГРЕЈЕ РУКЕ, КАО КАД СИ БИО МАЛИ Мајка страдалог Мирослава (21) љуби његов дрес - СРЦЕ ДА ПРЕПУКНЕ

"СИНЕ МОЈ ЈЕДИНИ, ДОЋИ ЋЕ МАЈКА ДА ТИ ГРЕЈЕ РУКЕ, КАО КАД СИ БИО МАЛИ" Мајка страдалог Мирослава (21) љуби његов дрес - СРЦЕ ДА ПРЕПУКНЕ

МИМИ, сине мамин, шта ћу јадна сад без тебе? Па, зар дете које си тек добио да те не упозна, да не зна какав му је отац био? Тек је требало да живиш и проживиш, а због пустог динара, због зараде за хлеб и стан да ми одеш? Где је ту правда?

05. 07. 2024. у 21:24

Коментари (0)

ВЕЧЕРАС ДОЛАЗИ МЛАД МЕСЕЦ У РАКУ: Доноси велику енергију, а ево шта то значи за сваки хороскопски знак