ПОХОВАНИ СЛАДОЛЕД: Посластица којој је немогуће одолети
Поховани сладолед је десерт направљен од куглице сладоледа која је јако замрзнута, а потом уваљана у хрскаву смесу или тесто, пре него што почне да се пржи у врелом уљу.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг сладоледа од ваниле
- 250 г здробљених кукурузних пахуљица
- 130 г кокосових пахуљица
- 4 кашичице цимета
- 3 велика беланца
- 2 кашике шећера
- Уље за пржење
- Чоколадни сируп или мед за преливање
Припрема:
Ставите шест кугли сладоледа на плех за печење. Замрзните их минимум на 2 сата. У плиткој посуди помешајте кукурузне пахуљице, кокос и цимет. Замрзнуте куглице сладоледа уваљајте у мешавину мрвица. Вратите их на плех за печење и поново замрзните на најмање 30 минута. Сачувајте преосталу мешавину мрвица за следеће кораке.
У средњој чинији умутите беланца и шећер док не постану пенасти. Умочите премазане куглице сладоледа у мешавину јаја, па поново добро уваљајте у мешавину мрвица. Поново замрзните на сат времена. У међувремену, охладите тањир у фрижидеру. Када сте спремни за пржење, загрејте уље у шерпи. Поставите охлађени тањир поред тигања. Извадите једну по једну куглицу сладоледа из замрзивача. Брзо умочите у врело уље, док површина не постане хрскава и браон, 8 до 10 секунди. Извадите из врелог уља шупљикавом кашиком и ставите на охлађени тањир. Поновите са преосталим куглицама сладоледа. Сервирајте одмах уз мало прелива по жељи.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОТРЕБНА СУ САМО ТРИ САСТОЈКА: Посни сладолед са маком, за све који посте на води
12. 06. 2024. у 09:00

БАНАНА СПЛИТ: Освежавајући десерт прави се за минут, поједе за трен!
02. 06. 2024. у 15:00

ПОХОВАНЕ БАНАНЕ: Најбољи рецепт за посластицу очаравајућег укуса
26. 06. 2024. у 19:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)