ПУДИНГ ОД ЛУБЕНИЦЕ: Гело ди мелоне, специјалитет са Сицилије, одушевиће сваког љубитеља краљице лета
Лагани пудинг од освежавајућег летњег воћа италијански је специјалитет који без пуно муке можете припремити код куће.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 750 мл изблендане и од семенки очишћене
- лубенице
- 2 супене кашике густина
- 60 мл шећера
- 2 кафене кашике екстракта ваниле
- 2 кафене кашике цеђеног сока лимуна
Припрема:
Одвојите 2 супене кашике сока од лубенице и помешајте их у једној мањој посуди са густином. Мешајте док не добијете уједначену масу без грудвица. Остатак
лубенице ставите у шерпу средње величине да прокува на умереној температури, потом мало смањите и оставите да благо ври још 3-4 минута.
Додајте шећер и ванилу, и мешајте док се шећер не истопи. Потом додајте умућени густин и мешајте на благој температури још око 3 минута. На крају додајте лимунов сок.
Склоните пудинг са шпорета, па сипајте у 4 чаше за пудинг које сте претходно изнутра поквасили водом. Покријте чаше и оставите пудинг да одстоји 3 сата док се сасвим не охлади.
Потом га украсите шлагом и сецканим пистаћима.
(mogujatosama)
Препоручујемо

ЈОГУРТ СА КАЈСИЈАМА: Прелива се сирупом, а толико је сочан да ћете тражити репете
05. 06. 2024. у 17:00

ТИГАР ТОРТА КОЈА СЕ НЕ ПЕЧЕ: Издашна и брза посластица коју деца обожавају
04. 06. 2024. у 19:00

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

Да ли је она најзгоднија водитељка на РТС-у? Објавила фотке у бикинију са плаже
ВОДИТЕЉКА Драгана Косјерина привлачи пажњу својим атрактивним изгледом где год се појави.
22. 08. 2025. у 13:24
Коментари (0)