БЕЗАЛКОХОЛНИ КОКТЕЛ ОД ЛУБЕНИЦЕ: Ово пиће ће вас најбоље расхладити

Новости онлине

14. 07. 2024. у 13:00

Коктел од лубенице без алкохола са додатком меда и нане је потпуно летње савршенство.

БЕЗАЛКОХОЛНИ КОКТЕЛ ОД ЛУБЕНИЦЕ: Ово пиће ће вас најбоље расхладити

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 лубеница
  • 2 лимете или лимуна
  • 1 кашика меда
  • 500 мл охлађене киселе воде
  • 10 листова нане, плус неколико гранчица за украс
  • око 10-15 коцкица леда за сервирање

Припрема:

Да бисте направили коктел, лубеницу исеците, очистите од семенки и коре и исецкајте је на коцкице. Биће вам потребно око 450 г. Пребаците у замрзивач, у одговарајућу посуду и оставите сат времена да се охлади. Изрежите по 2 танке округле кришке од сваког лимуна и оставите за украшавање, а затим исцедите сок од преосталог лимуна у блендер.

После сат времена извадите лубеницу из замрзивача и убаците у блендер, заједно са медом, охлађеном киселом водом и листићима менте. Блендирајте док смеса не постане глатка, додајући још мало киселе воде ако желите да буде ређе, а затим промешајте и сипајте у бокал напуњен коцкицама леда. Украсите резервисаним кришкама лимуна или лимете и гранчицама нане.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

САЗНАЈЕМО: Заиста Marsa Matrouh, или Египатски Малдиви, најтраженија овог лета!