ДА УВЕК БУДЕТЕ СПРЕМНИ ЗА ИЗНЕНАДНЕ ГОСТЕ: Ево како да правилно замрзнете тесто

Бојана Јовановић

22. 07. 2024. у 07:00

ЖЕЛИТЕ да увек будете спремни за ненадане госте, али и да не бацате храну, па ни тесто?

ДА УВЕК БУДЕТЕ СПРЕМНИ ЗА ИЗНЕНАДНЕ ГОСТЕ: Ево како да правилно замрзнете тесто

Фото Shutterstock

Решење је једноставно, ако умесите више него што вам је потребно, остатак замрзните и већ вам је пола посла готово за следећу припрему пита или пецива.

Но, морате знати како да га правилно замрзнете, да би било потпуно исто као свеже припремљено. Најпре га добро умесите, па убаците у кесу за замрзавање, преклопите га и тиме истисните сав ваздух из ње, па оставите у замрзивач. Можете га смрзнути и у вакум пластичној кутији. Приликом одмрзавања морате бити стрпљиви, јер му је потребно бар четири сата да одстоји у фрижидеру, или три на собној температури.

Избегавајте одмрзавање у микроталасној рерни, јер након тога неће нарасти током печења. Немојте очекивати да се одмрзнуто тесто подигне, јер нема потребе за тим – но, без бриге, десиће се када га убаците у рерну.

Када се одмрзне, извадите га из кесе или посуде, добро премесите и оставите мало да „одмори“. Трудите се да у рерни печете на температури између 170 и 190 степени, јер она највише одговара припреми теста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ОТКРИВЕНА ТАЈНА КОЈУ СУ КРИЛИ ГОДИНАМА?! Кристијано Роналдо и Георгина Родригез су све преверили?