ДА УВЕК БУДЕТЕ СПРЕМНИ ЗА ИЗНЕНАДНЕ ГОСТЕ: Ево како да правилно замрзнете тесто
ЖЕЛИТЕ да увек будете спремни за ненадане госте, али и да не бацате храну, па ни тесто?

Фото Shutterstock
Решење је једноставно, ако умесите више него што вам је потребно, остатак замрзните и већ вам је пола посла готово за следећу припрему пита или пецива.
Но, морате знати како да га правилно замрзнете, да би било потпуно исто као свеже припремљено. Најпре га добро умесите, па убаците у кесу за замрзавање, преклопите га и тиме истисните сав ваздух из ње, па оставите у замрзивач. Можете га смрзнути и у вакум пластичној кутији. Приликом одмрзавања морате бити стрпљиви, јер му је потребно бар четири сата да одстоји у фрижидеру, или три на собној температури.
Избегавајте одмрзавање у микроталасној рерни, јер након тога неће нарасти током печења. Немојте очекивати да се одмрзнуто тесто подигне, јер нема потребе за тим – но, без бриге, десиће се када га убаците у рерну.
Када се одмрзне, извадите га из кесе или посуде, добро премесите и оставите мало да „одмори“. Трудите се да у рерни печете на температури између 170 и 190 степени, јер она највише одговара припреми теста.
Препоручујемо

БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина
20. 07. 2024. у 15:00

КУКУРУЗНИ ХЛЕБ БЕЗ КВАСЦА И ГЛУТЕНА: Здрав и укусан, а спрема се брзо
18. 07. 2024. у 07:00

МЕД И АСПИРИН ЧИНЕ ЧУДА: Омекшајте испуцале пете природним састојцима
18. 07. 2024. у 08:15

ДОГОВОРЕНО ПРИМИРЈЕ ИРАНА И ИЗРАЕЛА: Трамп - Крај рата; Бомбе САД нису уништиле нуклеарна постројења? (ФОТО/ВИДЕО)
РАТ Израела и Ирана - 11. дан.
23. 06. 2025. у 08:17 >> 00:53

ХАМНЕИ ПРЕВАРИО ТРАМПА: Америка гађала празно нуклеарно постројење?
ВИСОКИ ирански извори рекли су Реутерсу да је већина високо обогаћеног уранијума на локацији Фордо уклоњена пре америчког напада.
22. 06. 2025. у 10:37

"СЛАГАЛИЦА" ОВО НЕ ПАМТИ: Такмичар од беса полупао тастер
КВИЗ "Слагалица" ретко има несвакидашње ситуације током емитовања, али се необични тренуци дешавају, као и у сваком програму уживо.
29. 06. 2025. у 14:51
Коментари (0)