ДОМАЋА КОЦКА ЗА СУПУ ОД ПОВРЋА: Прави се никад лакше, а нећете приметити разлику од оне куповне

Новости онлине

21. 07. 2024. у 11:00

Здравија а подједнако укусна, правићете стално.

ДОМАЋА КОЦКА ЗА СУПУ ОД ПОВРЋА: Прави се никад лакше, а нећете приметити разлику од оне куповне

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 700 г мешаног поврћа по избору:
  • 2 стабљике целера
  • 1 тиквица средње величине
  • пола кромпира
  • пола црног лука
  • 2 шаргарепе
  • 50 г спанаћа
  • 110 г соли
  • маслиново уље

Припрема:

Поврће очистите, оперите и ситно насецкајте. Динстајте у тигању, посолите, па оставите да се крчка још око 10 минута. Пребаците све у блендер и изблендајте. Добијену кашу поново пропржите. У плех обложен пек папиром равномерно распоредите смесу, па је оставите у фрижидеру преко ноћи. Сеците сутрадан на мале коцке. Сваку коцку мотајте у алу фолију и ређајте у пластичну посуду. Чувајте коцке у замрзивачу и користите по потреби. Од наведене количине добићете 20 коцкица, а једна коцкица је довољна на пола литра воде.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АКО ФАГОТ НЕ УБИЈЕ БАР 30 НИЈЕ ИСПЛАТИВ: Генерал Јелесије Радивојевић, унук јунака истог имена, о биткама на Косову у лето 1998.

АКО "ФАГОТ" НЕ УБИЈЕ БАР 30 НИЈЕ ИСПЛАТИВ: Генерал Јелесије Радивојевић, унук јунака истог имена, о биткама на Косову у лето 1998.

КАДА су 1962. сахрањивали Јелесија Радивојевића у Дрежнику на Златибору кажу да је још увек имао "сиво" око паса, на месту где га је стезао војнички опасач.

21. 07. 2024. у 07:00

Коментари (0)

ПРОЛАЗНИЦИ БИЛИ ИЗНЕНАЂЕНИ: Ђоковић након Вимблдона ухваћен у шетњи са лепом Рускињом (ВИДЕО)