ЛЕДЕНИ ЧАЈ ОД ЂУМБИРА: Једноставан је, а идеално освежава преко лета
Ледени чај од ђумбира је напитак који ћете често да правите, јер има најбољу комибнацију воћа и поврћа. По жељи му додајте и мало меда.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 750 мл воде
- 60 г шећера
- 2 кесице зеленог чаја
- 4 цм свежег ђумбира, ољуштеног и исеченог
- 30 г листова и гранчица нане
- 4 кашике свеже исцеђеног лимуновог сока
За украшавање по жељи:
- коцкице леда
- кришке свежег ђумбира
- свежи листове нане
- кришке лимуна
Припрема:
За ледени чај од ђумбира прво прокључајте 250 мл воде. Угасите ватру и додајте шећер. Мешајте док се шећер не раствори. Убаците кесице чаја у воду и додајте ђумбир, нану и лимун. Пустите да одстоји 8 минута.
Извадите кесице чаја из воде. Процедите чај у теглу, а затим га помешајте и распоредите са преосталом водом у 6 тегли. Ставите у фрижидер и оставите да се хлади најмање 2 сата. Додајте коцкице леда непосредно пре сервирања. По жељи можете чај сервирате са кришкама ђумбира, лимуна и листовима нане.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛЕДЕНИ ЧАЈ ОД БРЕСКВЕ: Освежавајући напитак за свако доба дана
03. 07. 2024. у 19:00

ЦРНО МЛЕКО: Одлично за кожу и варење, а енергетска бомба у једној шољици
23. 07. 2024. у 13:00

НАПРАВИТЕ САМИ ЦРНИ ЧАЈ: Савршен јутарњи напитак, комбинација јаке ароме и млека
20. 07. 2024. у 10:00

ПРОТЕИНСКИ ШЕЈК ОД БАНАНЕ И ПУТЕРА ОД КИКИРИКИЈА: Савршен шејк за почетак дана
18. 07. 2024. у 15:01

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)